Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bonzai timi geliyor

Bonzai timi geliyor

YAŞAM Haberleri

Torbacıların korkulu rüyası olacak "narkotimler" yarından itibaren göreve başlıyor…

Uyuşturucuyla mücadele için narkotimler geliyor... Uyuşturucu tacirlerin korkulu rüyası olacak, narkotimler, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle göreve başlayacak. Narkotimlerin göreve başlayacağı tören, Polis Akademisi'nde gerçekleştirilecek. İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 8 kentteki stratejik noktalarda görev alacak narkotimler, kısa süre içinde 81 ilde faaliyette olacak. İlk aşamada bin kişilik ekibin eğitildiği ve kadronun hızla genişletildiği belirtildi. Mobil imkânlarla desteklenen narkotimlerden bir kısmı "özel üniforma" ile görev alacak. Bu yolla, özellikle halka güven vermesi öngörülen narkotimlerden bir kısmı "sivil" olacak. Onlar da, özellikle torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerine karşı "caydırıcı güç" niteliğine dönüşecek.
Narkotimler, doğrudan polisle irtibatlı görev yapacak. Uyuşturucu tacirleri ile kullanıcılar arasındaki hattı kopartacak narkotimler, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile işbirliği yapacak. Başta eğitim kurumları olmak üzere, uyuşturucu tacirlerinin yoğun olduğu yerlerde konumlanacak olan narkotimler, yaya, motorize ve ekip otolarında görev alabilecek. Bu ekipler, eğitim saatleri dışında da iş başında olacak. nbsp;
OĞUZHAN ŞAHİN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...