Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe golü unuttu!

Fenerbahçe golü unuttu!

SPOR Haberleri

Geride kalan 12 haftada 17 gol kaydeden F.Bahçe 2000'li yılların en kötü 3. performansına imza attı. 'Kanarya'nın 4 atlısı' bu sezon suskun kaldı

Fenerbahçe'de forvetlerin form durumundaki düşüş takımın gol istatistiklerinin de dibe vurmasına neden oldu. Geçen sezon 74 kez ağları havalandırarak açık ara şampiyon olan sarı-lacivertliler ilk 12 haftayı 28 golle geçmişti. Fenerbahçe bu sezon ise aynı periyotta ancak 17 gol atabildi. Bu rakamlar 2000'li yılların en kötü 3. derecesi olarak kayıtlara geçti. Sarı-lacivertlilerin dip noktası 2011-12 ve 2012-13 sezonlarındaki 16 gollük performanslardı. 2007-08'deki 18 gollük dereceyi de bir kenara koyarsak, Fenerbahçe son 15 sezonda 20 golün altına bile düşmemişti. Hatta 2003-04, 2006-07 ve 2010-11sezonlarında Fenerbahçe ilk 12 haftada 30 golü bulmuştu. Yeni binyılda ortalama 24.6'lık bir gol oranı yakalayan Fenerbahçe, bu sezon attığı 17 golle bu rakamın çok gerisinde kaldı. nbsp;
Dört nbsp;silahşorlar susunca
Fenerbahçe'nin gol performansının bu kadar aşağı düşmesi tabii ki forvet hattında yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Geçen sezon mükemmel bir uyum yakalayan Sow, Emenike, Kuyt ve Webo attıkları gollerle dengeleri bozmuştu. Dört silahşorlar olarak anılan lejyonerler 12 haftada tam 20 gol atmıştı. Sow 6 golle başı çekerken, Webo ile Kuyt 5'er kez ağları sarsmış, Emenike de 4 golle katkı sağlamıştı. Bu gruba orta saha ve defanstan da 8 gollük destek gelince Fenerbahçe tam 28 gol sevinci yaşamıştı. Fakat bu sezon geride kalan 12 haftada Sow ve Webo 4'er gol atarken, Kuyt ile Emenike 2'şer golde kaldı. Diğer oyuncular da ancak 5 gol atabilince Fenerbahçe'nin istatistikleri dip yaptı.
SOW'DAN MESAJ VAR
İNŞALLAH GOLLERLE YENİDEN BAŞLAYACAĞIM
F.Bahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, Sivasspor'u yenerek, taraftarları sevindirmek istediklerini söyledi. FB TV'ye açıklamalarda bulunan Sow, "Kendimi son dönemde gayet iyi hissediyorum. Biliyorum taraftarlarımız benden gol istiyor. İnşallah gollerime tekrardan başlayacağım. İnsanlar hiç endişelenmesin" dedi.
M.EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...