Aslan Kartal'ın rekorunu kırdı!

Aslan Kartal'ın rekorunu kırdı!

SPOR Haberleri

G.Saray Şampiyonlar Ligi grup aşamasında en çok gol yiyen (19) Türk takımı unvanını Beşiktaş'tan devraldı

G.Saray için dün gece tarihe kara bir leke olarak geçti. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği D Grubu'nda son sırada yer almayı bir maç önce kesinleştiren ve Avrupa kupalarında yoluna devam edebilme şansını da kaybeden sarı-kırmızılılar, Arsenal'den yediği 4 golle bir rekora (!) imza attı. G.Saray bu 4 golle Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında 6 maçta 19 gol yiyerek Beşiktaş'ı geçti ve "grup maçlarında kalesinde en çok gol gören Türk takımı" oldu. Beşiktaş 2000-2001 sezonu Devler Ligi macerasındaki grup maçlarında kalesinde 17 gol görmüş ve o gün bugündür söz konusu aşamada en çok gol yiyen Türk takımı olmuştu. Siyah-beyazlılar dünkü Arsenal maçıyla birlikte bu kötü unvanını G.Saray'a devretti.
Maç başına 3.1 gol
Aslan'ın maç başına yediği gol ortalaması da kelimenin tam anlamıyla bozgunu ifade ediyor. 6 maçta 19 gol yiyen sarı-kırmızılı takım maç başına kalesinde 3.1 gol görmüş oldu. Geride kalan sezonda Fatih Terim ve Roberto Mancini idaresinde Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan sarı-kırmızılılar, grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kalmış ve kalesinde gördüğü 14 golle grup etabında kendi kulüp tarihinin en kötü savunma istatistiğine imza atmıştı. Bu sezon maçlarının beşini Cesare Prandelli yönetiminde oynayan Aslan bu berbat grafiğini daha da kötüleştirdi. İtalyan çalıştırıcının yönetiminde gruplarda 5 maçta 1 beraberlik 4 mağlubiyet alan Cimbom, Hamzaoğlu'nun çıktığı ilk maçta da bozgundan kurtulamadı ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni galibiyet alamadan bitirdi. nbsp;Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'nde gruplarda yer alan takımlar içinde gol yeme sayısı bakımından bir tek BATE Borisov'u geride bıraktı. BATE 5 maçta 22 gol yedi.
Birol BİNGÖL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...