Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki önemli ayrıntı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki önemli ayrıntı!

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın, Cameron'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabulü sırasındaki görsel bir ayrıntı önemli sembolik bir anlam taşıyan bir tabloyu gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir dizi tartışmaya neden olan Atatürk Orman Çitliği arazisi içinde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki makam odasına, Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı bir fotoğrafını koymayı tercih ettiği ortaya çıktı. Kalpağın, milli mücadeledeki nbsp;simgesel anlamı önemli.


AOÇ arazisi içinde Beştepe mevkiindeki yerleşke, Başbakanlık kampusü olarak inşa edilmişti. Ancak Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Çankaya Köşkü yerine bu yeni mekanı Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak tercih etti. nbsp;Cumhurbaşkanlığı Sarayı adını alan yeni kampus, 29 Ekim'de hizmete girdi. Ancak inşaat tamamlanamadığı için sadece makam ve resepsiyon bölümleri şu anda faaliyette. Hizmet binası ve konut ise inşaat çalışmaları sona erince hizmete girecek.
nbsp;Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki önemli ayrıntı!


ATATÜRK'ÜN KALPAKLI FOTOĞRAFI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk olarak Papa Francis'i ağırladı. Bunu Rusya Devlet Başkanı Vldamir Putin izledi. Erdoğan'ın dün akşamki konuğu nbsp;İngiltere Başbakanı David Cameron idi. Cameron, Başbakan olduğu için Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatı ile konuğunu kabul etti. nbsp;Ardından da konuğu onuruna bir çalışma yemeği verdi. nbsp;Erdoğan'ın Cameron'u kabulü sırasında Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde yer alan bir görüntü dikkat çekiciydi. Erdoğan'ın makamının ardında Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı bir nbsp;resminin konulması tercih edilmişti. Kalpak; Türk siyaset tarihinde milli mücadeleyi, kurtuluş savaşını ve o dönemde emperyalizme karşı verilen mücadeleyi simgeliyor.
nbsp;
Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...