Edirne'de Meriç ve Tunca taştı, okullar tatil oldu

/ Kaynak: AA
Edirne'de Meriç ve Tunca taştı, okullar tatil oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinin yükselişe geçmesi nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ndeki 3 okulda eğitime 2 gün ara verildi

Edirne'de eğitime taşkın engeli! Öğrenciler bölgeden askeri araçlarla tahliye edildi. Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerinin yükselmesi nedeniyle Edirne'deki 3 okulda eğitime ara verildi. nbsp;Alınan bilgiye göre, yağış nedeniyle dolan Bulgaristan'daki Kırcaali Barajı'nın kapaklarının gece saatlerde açılması, nehirlerin debisini yeniden yükseltti. nbsp;Tunca Nehri'nde etkisi görülen yükselme, Tunca Köprüsü girişindeki suyun hacmini artırdı. İl Kriz Masası güvenlik nedeniyle Tunca ve Meriç köprülerini trafiğe kapattı.
Edirne Valiliği de köprülerden geçişlerin güvenli sağlanamadığı gerekçesiyle Karaağaç Mahallesi'ndeki 3 okulda cuma gününe kadar eğitime ara verildiğini açıkladı. Öğrenciler, Karaağaç'tan kent merkezine askeri kamyonlarla getirildi.
Nehir debilerini,n Bulgaristan'daki yağış ve barajdan su salınımı nedeniyle yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...