Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'a yakışmadı

/ Kaynak: DHA
Galatasaray'a yakışmadı

SPOR Haberleri  / DHA

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ,Türkiye'den en çok katılma başarısı gösteren takım olan Galatasaray tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi macerasını yaşadı.

1992-93 sezonundan bu yana düzenlenen organizasyona tam 13 kez katılma başarısı gösteren Sarı-Kırmızılar, aslında Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı. Bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ettiği 13 sezonun 9'unda eleme turu oynamak durumunda kalan Galatasaray, 2002-2003, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında direkt olarak gruplarda kendisine yer buldu.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13'üncü kez dahil olduğu gruplardan itibaren 98 maça çıkan Galatasaray, 26 kez galip gelirken, 48 kez de mağlup oldu. Sarı-Kırmızılar rakip fileleri de 100 kez havalandırmayı başardı. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. golünü dün Arsenal'e frikikten Sneijder kaydetmişti.
2 KEZ ÇEYREK FİNAL OYNADI, İKİSİNDE DE REAL MADRID'E ELENDİ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez çeyrek final oynama başarısı gösteren Galatasaray, 2000-2001 sezonunda Teknik Direktör Mircea Lucescu yönetiminde ve 2012-2013 sezonunda Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalmayı başardı. nbsp;
2000-2001 sezonunda Teknik Direktör Mircea Lucescu yönetiminde iki ayrı turda gruplardan çıkarak çeyrek finale yükselen Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid'i 2-0 geriye düştüğü ilk maçta İstanbul'da 3-2 yenmesine karşın, rövanşı 3-0 yitirerek kupaya veda etti.


2012-2013 sezonunda da Fatih Terim ile çeyrek finalde Galatasaray yine Real Madrid'le eşleşti. Lucescu döneminde olduğu gibi deplasmanda 3-0 kaybeden, kendi evinde ise 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, organizasyona bu turda veda etti.


İtalyan teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde geçen sezon da gruptan çıkan sarı-kırmızılı takım, daha sonraki turda Chelsea'ye elenmekten kurtulamamıştı.


EN KÖTÜ SAVUNMA PERFORMANSI
Galatasaray, tarihinde 13. kez grup aşamasından itibaren yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en kötü savunma performansını bu sezon gerçekleştirdi.


Şampiyonlan Ligi'nde mücadele ettiği D Grubu'nda 6 maçta 1 beraberlik ve 5 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 19 gol görerek, bu kulvarda tarihinin en başarısız istatistiğini tutturdu. Grubundaki 6 maçında 3 gol yeme ortalamasıyla oynayan Galatasaray, bir önceki en kötü sezon ortalamasını dahi açık farkla geride bıraktı.


BEŞİKTAŞ'IN KÖTÜ REKORUNU KIRDI
Galatasaray kendisinin Devler Ligi grup etabındaki gol yeme rekorunu 5. maçlar sonunda kırmıştı.Galatasaray,dün akşam Arsenal'dan yediği 4 gol ile Beşiktaş'a ait olan UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol yiyen Türk takımı unvanını aldı.


Geçen sezonda Fatih Terim ve Roberto Mancini idaresinde Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan sarı-kırmızılılar, grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kalmasına karşın, kalesinde gördüğü 14 golle grup etabında tarihinin en kötü savunma istatistiğiyle karşılaşırken, bu sezon ise ağlarında 19 gole engel olamadı.


16 SEZON SONRA İLK DEFA nbsp;
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray 16 sezon sonra ilk defa 5 gol barajının altında kaldı. Sarı kırmızılar bu sezon mücadele ettiği D Grubu'nda 6 maçta sadece 4 gol atabildi. Galatasaray en son Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir performansı 3.kez katıldığı sezon olan 1997-1998 yılında gruplarda göstermişti. O sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında Borussia Dortmund,Parma ve Sparta Prag ile mücadale eden Galatasaray 6 maç sonunda 4 gol atmıştı. nbsp;Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray'ın en az gol attığı yıl ise ilk kez katıldığı 1993-1994 sezonuna ait. Galatasaray o sezon gruplarda sadece 1 gol atmıştı.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...