Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bunu bir heykeltıraş bile yapamazdı

Bunu bir heykeltıraş bile yapamazdı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Tokat'ta 5 ya da 6. yüzyılda kayalıklar üzerine inşa edilen, Kont Dracula'nın esir tutulduğu tarihi Tokat Kalesi'ndeki insan sureti dikkat çekiyor

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, şehre hakim bir noktada sarp kayalıklar üzerine inşa edilmiş olan kalenin kentin önemli simgelerinden birisi olduğunu kaydetti.

Bunu bir heykeltıraş bile yapamazdı

Kont Dracula'nın esir tutulduğu Tokat Kalesi'nin gizli geçitleri ve zindanlarının yanı sıra insan sureti ile de dikkat çektiğini ifade eden Akyüz, "En büyük heykeltıraşların dahi yapmadığını tabiat yapıyor. Tokat Kalesi'nde bir heykeltıraşın oyamayacağı insan sureti var. Bu da kalemize ayrı bir özellik katmakta. Özellikle gün batımı ve ay ışığının olduğu dönemlerde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor" dedi. Akyüz, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken kaledeki insan suretini tabiatın Tokat'a bahşettiği bir heykel olarak düşündüğünü sözlerine ekledi. Vatandaşlar da kaledeki insan suretinin dikkat çekici olduğunu dile getirirken, insan suretini Atatürk'e benzetenler de oldu.
Bunu bir heykeltıraş bile yapamazdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...