Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eskişehirspor'da şaşırtan istifa

/ Kaynak: İHA
Eskişehirspor'da şaşırtan istifa

SPOR Haberleri  / İHA

Eskişehirspor Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akman, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Mehmet Akman yaptığı açıklamada, 22 Haziran 2013 günü Eskişehirspor kongre üyelerinden aldıkları güç ile başladığı Eskişehirspor yöneticiliği görevimden 9 aralık 2014 günü yapılan Yönetim Kurulu toplantısında istifasını vererek ayrıldığını belirterek, Eskişehirspor başkanının egolarını tatmin pahasına böl, parçala yönet anlayışı, birlik ve beraberlik ruhunun kaybolmasına neden olduğunu söyledi.


"TERS DÜŞTÜĞÜMÜZ GERÇEĞİ ORTADADIR"
Eskişehirspor kongre üyelerinin göstermiş olduğu güven için teşekkür ettiğini ifade eden Mehmet Akman, "Önce güven sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolda, 'ben değil biz' olmayı hedeflerken, gelinen nokta 'ben' bilincinin ağır basması neticesinde, maalesef bugünleri yaşıyoruz. Gerek seçim dönemi ve gerekse sonrası süreçte bizlere çizilen yönetim şemasının bugünlerde tam tersini görmek üzüntü verici. Bugün gelinen noktada, sadece ben merkezli bir yönetimin parçası olmamak adına ve en önemlisi bugün kulübümüzün yönetim şeklinin seçim öncesi yönetim şeklinden en küçük bir farkının olmamasından dolayı bu kararı almış bulunuyorum. Eskişehirspor kulübü yönetim kurulu başkanının yüksek egoları ve 'sadece ben' merkezli yönetimi tarafımdan kabul edilemez düzeye ulaşmıştır. Takımımıza içinde bulunduğu süreçte zarar vermemek adına bir çok sorunu içselliğimizde çözme gayretimize rağmen, Eskişehirspor Kulübü başkanının yüksek egoları sayesinde krizleri yönetememe ve sorunları görmezden gelerek çözüm üretme çabaları bir yana, sadece kendi egolarını tatmin pahasına böl, parçala yönet anlayışı maalesef birlik ve beraberlik ruhunun kaybolmasına, kulübümüzü, mali yükü her geçen gün artan ve bedeli de çok ağır olacak durumların eşiğine getirmiştir. Görev aldığım süre içerisinde yapılan tüm transferlerin başından sonuna kadar her safhasında bilgi sahibi olan Eskişehirspor kulüp başkanının, iyi sonuçları sahiplenen, kendisinden kaynaklanan yanlışlıkları dahi görmemek, kötü durumlarda suçlu arama anlayışından dolayıda ters düştüğümüz gerçeği ortadadır" diye belirtti.
Eskişehirspor'da şaşırtan istifa

"KENDİSİNDEN KAYNAKLANAN OLUMSUZLUKLARDA BİLE BİR SUÇLU ARAMAKTADIR"
Seçim sürecinde kurumsal bir yönetim kurmak adına verdikleri vaatlerin aksine, sadece tek kişiye bağlı sisteme dönüşen yönetim anlayışının takıma en büyük zararı vermeye başladığını ifade eden Akman, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Kulübümüzü oldu bittiler ile yönetme eğilimi başladığı süreçte, itiraz ve sesimizin çıkmasından rahatsız olan kulüp başkanının her ortamda görev sürem içerisinde yapılan transferle ilgili yorum yapmakta, iyi sonuçları üstlenmekte kendisinden kaynaklanan diğer olumsuzluklarda bile bir suçlu aramaktadır. Oysa unutmamalı ki, kurduğu yönetim sisteminde kendisinin son onayı olmadan hiç bir transfer başlatılmamış ve neticelendirilmemiştir. Görev sürem içerisinde yürütmüş olduğum yapılan her anlaşmanın arkasındayım. Anacak unutulmaması gereken yaptığımız her işin bir vebali ve sorumluluğu olduğudur. Atılan her imzada sonunda tek kişi değil, o dönemde olan her yöneticimiz sorumludur. Görev aldığım süre içerisinde kulübümüze çok ciddi katkılar sağlamanın gururunu yaşamaktayım. Şahsım adına verilecek hiçbir hesabım olmadığı gibi Eskişehirspor'un geleceği açısından önemli gördüğüm her konuda bundan sonra açıklamada bulunacağım. Son olarak yönetim kurulundaki görevimden ayrılmış olmam demek, kulübümüzden ayrılmış anlamına gelmiyor. 22 Haziran 2013'de bizlere bu görevi veren kongre üyelerimizin ve camiamızın ilerleyen günlerde vereceği her göreve talibim"
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...