Galatasaray'da 5.5 milyon Euro'luk kayıp

/ Kaynak: İHA
Galatasaray'da 5.5 milyon Euro'luk kayıp

SPOR Haberleri  / İHA

UEFA Şampiyonlar Ligi serüveni kötü biten Galatasaray'da, kötü performansın dışında maddi zararı da çok büyük oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, grup maçlarının tamamlanmasıyla yaklaşık 5.5 milyon Euro'luk kayıp yaşadı. nbsp;Galatasaray, büyük umutlarla başladığı Şampiyonlar Ligi mücadelesine, hiç beklemediği bir şekilde son verdi. Çıktığı 6 karşılaşmada kötü performans sergiliyen sarı-kırmızılılar da, bunun yanı sıra maddi zarar da büyük oldu. Kuraların çekilmesiyle birlikte gruptan çıkabileceğini, en kötü ihtimalle Avrupa'da başka kulvarda yarışmaya devam edeceğini hesap eden ve buradan da iyi bir gelir bekleyen Galatasaray'da hesaplar da tutmadı. Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet pirimi olarak verilen 1 milyon Euro ve beraberliğe verilen 500 bin Euro'luk gelirlerden mahrum kalan Galatasaray, kasasına yalnızca Anderlecht beraberliği ile 500 bin Euro koyabildi. 3.5 milyon Euro gibi bir olası gruptan çıkma priminden de olan sarı-kırmızılılar, gruplarda oynadığı 6 maçtan sadece bir puan toplayarak yalnızca 500 bin Euro kazanabildi. Buna karşılık UEFA'dan 'ayak bastı parası' olarak 8.6 milyon Euro kazanan Galatasaray, yayın gelirlerinden ise 5 milyon Euro ile birlikte toplamda kazandığı miktar ise 13.5 milyon Euro.


EN FAZLA GOL YİYEN TÜRK TAKIMI OLDU
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda mücadele eden Galatasaray'da, işler istenildiği gibi gitmedi. Grup maçlarına kendi evinde Anderlecht beraberliği ile başlayan sarı-kırmızılılar, sırasıyla Arsenal'a deplasmanda 4-1, Dortmund'a 4-0 ve 4-1, Anderlecht'e deplasmanda 2-0 ve son olarak kendi evinde yine Arsenal'a 4-1 mağlup oldu. Tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi performansını sergileyen Galatasaray, kalesinde 19 gol görerek 'Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol yiyen Türk takımı' unvanını da Beşiktaş'tan aldı. Ayrıca 13. kez katıldığı Devler Ligi'ni sarı-kırmızılılar, ilk kez 1 puanla bitirdi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...