Eski istihbarat müdürü kayboldu, ülke ayağa kalktı

Eski istihbarat müdürü kayboldu, ülke ayağa kalktı

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Devlet Milli Güvenlik Ajansı'nın beş gündür kayıp olan eski müdürü Petko Sertov'un Interpol tarafından arandığını bildirdi

Bakanlık, 5 Aralık'ta evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan eski istihbarat müdürü Sertov'u arama çalışmalarına Interpol'ün de dahil olduğunu bildirdi.
Cep telefonlarını yanına almadan özel otomobili ile evinden ayrılan Sertov'un ortadan kaybolması üç gün gizli tutulmuş, daha sonra İçişleri Bakanlığı vatandaşlardan yardım talebinde bulunmuştu. Eski istihbarat müdürünün kaybolduğu, eşinin polise haber vermesi üzerine ortaya çıkmıştı.
Sofya Bölge Emniyet Müdürü Mladen Marinov, Sertov'un Sofya kent merkezinde bir ATM'den para çektiğini, ardından izine rastlanmadığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov da Sertov'un son çektiği para miktarının alışılmış yaşam tarzına göre "ilginç olduğunu", son ayda iki kez benzer miktarlarda para çektiğini ancak bu durumunun bulunabileceği yer konusunda ipucu vermediğini söyledi.
Yurt dışına çıkmadığı tahmin edilen Sertov ile ilgili özellikle Bulgaristan'ın güneyinde süren arama çalışmalarında helikopter de kullanılıyor. Bakanlık yetkililerine göre maddi sıkıntısı olmayan Sertov'a yönelik herhangi bir tehdit de bulunmuyordu.
Petko Sertov, ülkede 2008 yılında kurulan istihbarat birimi DANS'ın ilk müdürü olmuştu. Bu görevde yaklaşık bir yıl kaldıktan sonra 2009 yılında kurulan Yolsuzluk ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Merkezi'nin müdürlüğüne geçmişti.
Bulgaristan'da 1989 yılında sona eren komünist rejim döneminde faaliyet gösteren Siyasi Polisin Karşı İstihbarat Dairesi ajanı olarak görev yapan Sertov'un adı yeni dönemde çeşitli siyasi ve istihbarat skandallarına karışmıştı. Yeraltı dünyası liderlerinden biri olarak gösterilen ve halen yargılanmakta olan Aleksey Petrov'un DANS danışmanı olarak görevlendirilmesinden sorumlu tutulan Sertov'un 2013 yılında ülkede bir çok gazeteci ve entelektüelin telefon görüşmelerinin dinlendiğini ortaya çıkaran "Galeri" adlı bir telekulak soruşturmasında adı geçmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...