Demirtaş'tan Başbakan'a 'kan dökülecek' cevabı

Demirtaş'tan Başbakan'a 'kan dökülecek' cevabı

GÜNDEM Haberleri

"Güvenlik paketini sokakta engelleriz" sözlerine Başbakan Davutoğlu'ndan sert cevap alan Demirtaş, 'Açıklamalarımız dikkatli dinlensin' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Başbakan güvenlik güçlerine bu kadar yetkiyi verirse dökülecek her damla kandan başbakan kendisi sorumludur. Bizim açıklamalarımızı dikkatli dinlesin, çarptırmasın" dedi.

DAVUTOĞLU O SÖZLERE SERT ÇIKMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Güvenlik paketini sokakta engelleriz" sözlerine sert cevap veren Başbakan Davutoğlu özetle şunları söylemişti:

"Bu, son derece sorumsuzca bir açıklamadır. Türkiye'nin güvencesi halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimizin elindedir. 6-7 Ekim olayları tekrar olmasın, benzer olaylar olmasın diye 'İç Güvenlik' reformu yapılıyor. Molotofun ne haklı gerekçesi olabilir? Silahlı gösterinin hangi çağdaş toplumda karşılığı var. Demirtaş'ı uyarıyorum, kendisiyle 1 Ekim'de yaptığımız görüşmede böyle konuşmuyordu. Şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorlarsa, bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Gitsin sokağa inip sorsun bakalım halk 6-7 Ekim olaylarıyla, işyerlerini yakanlarla ilgili ne düşünüyor? Biri çözüm süreci üzerinden kan dökmek, kaos çıkarmak isterse buna asla izin vermeyiz. Böyle bir çağrı varsa bir an bile tereddüt etmeyiz. Sorumlu olmaya davet ediyorum. İmralı görüşmelerinde 'üçüncü göz'e ihtiyaç yok. Bu daha önce, Oslo'da denendi. Başka gözler girdi mi başka çıkarlar da giriyor. Bölgenin kanaat önderleri ile görüşeceğim. Gerekiyorsa mahalleye kadar ineceğiz. Cumartesi günü yapılan görüşmelerde hükümet olarak atacağımız adımları ele aldık. Bize verilen sözler yerine getirilmedi. Silahların bırakılması ve Türkiye'nin terk edilmesi adımları atılmadı. Bir de şiddet sokaklara yansıdı. Demokratik talepler konusunda herkesin her görüşü dile getirmesine açığız. Şiddet kullanımına ve bununla bölge halkına baskı yapılmasına karşıyız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...