Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Sokakta engelleriz' cevabı

/ Kaynak: AA
Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Sokakta engelleriz' cevabı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İç Güvenlik Paketi'ne tepki gösteren Selahattin Demirtaş'ın "Sokakta engelleriz" sözüne Başbakan'dan sonra bir yanıt da Cumhurbaşkanı'ndan geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokakta engelleriz" sözüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Petrolleri'nin 60. yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmada sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İç güvenlik reformuna ilişkin, "Bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler, bunun yegane sorumlusu olacaktır. Halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Molotofkokteyleriyle bu ülkede siyaset yapamayız. Böyle siyaset yapılamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Vatandaşın camını, çerçevesini indirene sıcak bakamayız. Halkı öldürmeye yönelenlerle beraber hareket edenleri savunamayız. Devlet bunlara karşı belli yaptırımlar hazırlamak durumundadır. Şu anda hazırlanan paket böyle bir paket. Hayırlı olsun diyorum."

"İsrail'in saldırganlığı insanlık adına utarç verici"

Erdoğan, Filistinli Bakan Ebu Ayn'in ölümüne ilişkin de
"İsrail işgal güçlerinin bu alçakça eylemini esefle kınıyorum. Merhum Ziyad Ebu Ayn'ın hayatına mal olan bu elim hadise, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulüm, işgal ve yıkıma dayalı pervasız tutumunun en son örneğidir. İsrail'in Filistin halkının can ve malına kasteden acımasız saldırganlığı insanlık adına utanç vericidir" dedi.

Erdoğan, "Türkiye, İsrail'in gayriinsani ve zorba eylemlerine karşı İslam dünyasının ve uluslararası camianın diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmeye kararlıdır. İsrail işgalinin bir an evvel sonlandırılarak, Filistinli kardeşlerimizin bağımsız ve egemen bir devlet çatısı altında hürriyet icinde yaşaması için Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...