Nissan 470 bin aracını geri çağırdı

Nissan 470 bin aracını geri çağırdı

Ekonomi Haberleri

Nissan, dünya çapında piyasaya sürdüğü bazı modellerinde ortaya çıkan bir hata nedeniyle 470 bin otomobilini geri çağırdığını duyurdu.

2012 ile 2015 yılları arasında üretilen otomobilleri kapsayan bu sorun, benzin basınç sensörünün işlevini tam olarak yerine getirememesinden kaynaklanıyor. Söz konusu sorun nedeniyle otomobilde bulunan benzin dışarı sızabiliyor ve bu durumun da yangın çıkarma ihtimali bulunuyor. 2012 ve 2013'te üretilen Infiniti M56 ve QX56, 2014 ve 2015 yılında satışa sunulan Juke, Q70 ve Q80 geri çağrılan modeller arasında. Hatanın bulunduğu otomobillerin tamamının direkt enjeksiyonlu motora sahip olması dikkat çekiyor.

Nissan'ın belirttiğine göre sensörle ilgili yaşanan bu sorundan dolayı herhangi bir kaza ve yaralanma bilgisi firmanın eline ulaşmamış. Ancak firma, işi şansa bırakmak istemiyor ve araçlarını geri çağırarak sorunu ortadan kaldırmak niyetinde. Nissan'ın açıkladığına göre sorundan etkilenen otomobillerin 233 bini Japonya'da, 143 bini Kuzey Amerika'da ve 22 bin 500 adeti de Avrupa'da bulunuyor. Geriye kalanların ise Afrika, Çin ve diğer bazı ülkelerde olduğu dile getiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...