Başbakan Davutoğlu: Erdoğan'la ilişkimiz ölümle bile bitmez

Başbakan Davutoğlu: Erdoğan'la ilişkimiz ölümle bile bitmez

GÜNDEM Haberleri

Meclis'te bütçe maratonu başladı. Başbakan Davutoğlu, muhalefetin eleştirilerine kürsüden cevap verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda dün başlayan 2015 yılı bütçe görüşmelerinde muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Davutoğlu, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımızla beni bir şekilde karşı karşıya getirme çabası içinde. Çünkü kendisi Sayın Baykal'la nasıl bir serüven yaşadığını iyi bildiği için bizim de öyle olduğumuzu sanıyor. Bizim Cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır, siyasetle bitmez, ölümle de bitmez; dünya-ahiret kardeşliğidir. Bizim siyasi kültürümüzün, ahlakımızın temel kavramı da vefadır."

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

KILIÇDAROĞLU'NA "TORPİL" CEVABI
Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bakan çocuklarının sınavsız işe alındığı yönündeki iddialarına ise şu karşılığı verdi: "Siz, ben başta olmak üzere bütün bakanlar kuruluna 'tabii sizin çocuklarınızın iş sorunu yok' diyerek haksız şekilde istihdam edildiklerini söylediniz. Size bir belge göstereceğim. Bakın o yıllarda Sayın Kılıçdaroğlu müsteşar yardımcısı. Kılıçdaroğlu'nun oğlu 14 yaşında; 1 Mart 1997. SGK'da bir düzenleme yapılıyor ve çocuğu okuldayken işe giriş çıkışı yapılıyor. Şimdi bunu açıklayın. Kızınız Azime Aslı Kılıçdaroğlu; o dönemde 19 yaşında sadece başlamak için işe giriş çıkışı yapılıyor. Zeynep Kılıçdaroğlu; kendilerinden çok özür diliyorum ama onların suçu yok. Sizin suçunuz. Sayın Kılıçdaroğlu bu dosyayı size yollarım. Eğer siyasete seviye getireceksek ailelerimizi bunun dışında tutalım. Ama dönüp hükümete böyle eleştiriler getiremezsiniz."
YALOVA'DA AĞAÇ KESİMİ
Davutoğlu CHP liderine eleştirilerini şöyle sürdürdü: "KÖYDES projesiyle köylerimize gittik. 36 milyar dolardan 116 milyar dolarlık bir gelir elde ettik. Belediye Başkanınız (Yalova) 'Kılıçdaroğlu'nun haberi vardı' diyor. Benim başbakanlığımla ilgili şeyler söylüyorsunuz ama bence belediye başkanınızla biraz daha iyi koordinasyon sağlayın.
4 YILDA HARCAYIP GİDECEK
2002 yılındaki 28 milyar dolar döviz rezervimiz şimdi 123 milyar dolara çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'bana bir 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum'… Hazinemizin dolu olduğunu biliyor, 4 yılda harcayacak sonra gidecek. SSK'ya geldiğinizde az da olsa kurum kâr ediyordu. 8 yıl kaldınız 1 katrilyondan fazla SSK zarar etti."
ÇÖZÜLME DEĞİL, KAYNAŞMA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm sürecine dönük eleştirilerine de cevap veren Davutoğlu, şunları vurguladı: "Bizim için çözüm süreci, çözülme süreci falan değil kaynaşma sürecidir. Feqiye Teyran'ın güzel Kürtçesiyle Yunus Emre'nin güzel Türkçesi arasında bir fark yoktur. 'Hak Muhammed Ali' diyenlerle Hz. Muhammed'in yolunda olanların arasına hiç kimse giremez. Gerekirse herkesi yaşına hürmeten elini öperiz ama kimseye elimizi öptürmeyiz. CHP ve MHP'nin vekil çıkarmadıkları haritayı bir göz önüne getirin. CHP 16 şehirde yüzde 10 barajının altında kalmış. Nasıl temsil bu? O zaman çözüm sürecinden bizim anladığımız şudur, bu toprakların her dağı her ovası bizim için kutsaldır. Süphan Dağı'nı Uludağ'dan ayırmak nasıl mümkün değilse milleti birbirinden ayırmak da mümkün değildir.
TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLUN
HDP'ye de sesleniyorum. Artık Türkiye'nin partisi olun. İngiltere'de bize soruyorlar bunu nasıl başardınız. Biz insanımızdaki cevheri harekete geçirdik. Bizim petrolümüz yok biz sömürge devleti olmadığımız için birikmiş sermayemiz de yoktu."

BAŞBAKAN'DAN CHP'YE…
'DARBECİ' SUÇLAMASI
GERGİNLİĞE YOL AÇTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, konuşması sırasında "Mısır bizim kadim dostumuz. Bizim darbecilerle problemimiz var. Sizle de problemimiz var çünkü siz de darbecisiniz" demesi üzerine Genel Kurul salonunda gergin anlar yaşandı. CHP'li vekiller ayağa kalkarak Davutoğlu'nun sözlerini protesto etti. AK Parti'liler de Davutoğlu'nu ayakta alkışlayarak destek verdi. Oturumu yöneten TBMM Başkanı Cemil Çiçek araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı. Konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Siz dönüp bana 'Mısır halkıyla kavgalısınız' dediniz, 'bizi Mısır halkıyla düşman yaptınız' dediniz. Ben de sizi darbe döneminde Mısır'a heyet göndermekle suçluyorum" dedi.


MHP LİDERİ BAHÇELİ: nbsp;Devlet ve millete kumpas kurulmasın


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, bütçe konuşmasında ağırlıklı olarak 'Çözüm Süreci'ni eleştirirken şunları kaydetti: "Başbakan'a sesleniyorum, aldığınız oya bakıp, 'Türkiye'nin tamamıyız' deyip duruyorsunuz. Dikkat edin, bir milletin tarihinde, medeniyet meselesinin oy toplayarak halledildiği görülmemiştir. Marjinal ve marazi gruplarla masaya kurulup pazarlıklarla devlet ve millete kumpas kurmak, milli birlik ve beraberliğimizi dinamitlemek en hafif tabirle ihanet değil de nedir? Çok yiyen, çok tüketen, çok kazananla hiç yemeyen, hiç tüketmeyen aynı toplumun fertleridir ve ateşle barut gibi yan yanadır.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: nbsp;
Siyasi vesayetten nbsp;kurtulacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bütçe konuşmasında özetle şunları öne çıkardı: "Eğitim sistemi hallaç pamuğu gibi. 11 yılda 13 kez eğitim politikası değişti. Asgari ücretli 890 lira ücret alıyor. Açlık sınırının altında. Üstünüzdeki siyasi vesayetten kurtulacaksınız Sayın Başbakan. Sizin boynunuza davulu astılar, tokmak yukarıdaki birisinin elinde. Olmaz. Siz kendiniz başbakan olarak yetkilerinizi sonuna kadar kullanacaksınız. Başbakanlık binası olarak yapılan bir binayı hangi gerekçeyle siz Cumhurbaşkanlığına tahsis ettiniz? Çiftçiye, esnafa kredi açılacaksa, bunu açıklayacak olan Başbakandır. nbsp;

Haber Merkezi ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...