CIA'dan senatoya misilleme!

CIA'dan senatoya misilleme!

DÜNYA Haberleri

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) eylemleri hakkında yayınlanan Senato raştırmasına karşı bir kampanya başlatıyor

AP'nin haberine göre, teşkilatın kendisi ve bazı eski liderleri, teşkilatın itibarına zarar verdiği düşünülen araştırma hakkında bir karalama kampanyası düzenleyecek. CIA'nın bu hareket ile tarihe 'işkenceci' olarak geçmekten ve dünya çapında açılacak davaları engellemeyi umduğu tahmin ediliyor.
CIA'nın 11 Eylül sonrası dönemde takip ettiği sert sorgu tekniklerini konu alan Senato Araştırması, konu ile ilgili CIA'ya dava açılacağı hakkında bir bilgi sunmuyor. ABD Adalet Bakanlığı'nın ise bu konuda yeniden bir ceza davası açmaya niyeti yok.
Ancak CIA'nın endişesi, eski sorgu memurlarının ve üstlerinin Birleşmiş Milletler özel araştırmacısı tarafından dava edilmesinin önünün kapanması çalışılacak. İnsan hakları grupları, CIA ve Bush yönetimi yetkililerinin dış ülkelere seyahatleri halinde tutuklanmaları çağrısında bulunmuşlardı.
CIA yetkilileri, raporu Senato'da bulunan Demokratların siyasi bir gösterisi olarak karalamayı planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...