ABD'deki polis şiddeti Londra'da protesto edildi

/ Kaynak: AA
ABD'deki polis şiddeti Londra'da protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Londra'nın batısındaki bir alışveriş merkezinin önünde toplanan göstericiler, gece geç saatlere kadar protesto gösterisi yaptı

ABD'de siyahi Eric Garner'ın gözaltı işlemi sırasında polis tarafından boğazının sıkılarak hayatını kaybetmesi ve polis şiddetinin yaşandığı benzer olaylar İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto nbsp;
edildi.
"London Black Revs", "NUS black students" ve "London Campaign Against Police and State Violence" adlı gruplar tarafından düzenlenen gösteriye katılan çok sayıda kişi, Londra'nın batısındaki Shepherd's Bush semtinde bulunan Westfield alışveriş merkezinde bir araya gelerek, polis şiddeti dolayısıyla hayatını kaybedenleri andı.
GİRİŞİ BLOKE ETTİLER nbsp; nbsp; nbsp;
Alışveriş merkezinde bir süre yürüyen göstericiler, ellerinde, "Nefes alamıyoruz", "Siyahi olmak suç değil" yazılı dövizler taşırken, "Eller yukarı, ateş etme", "Adalet yok, barış yok" gibi sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, Eric Garner'ın öldürülmesini sembolize etmek için protesto sırasında bir süre yere uzanarak, hareketsiz şekilde yattı.
Bu arada protesto sırasında alışveriş merkezine girişlere bir süreliğine izin verilmedi ve merkez bir süreliğine kapatıldı. Daha sonra alışveriş merkezinden çevre sokaklara yürüyen göstericiler, zaman zaman trafiğin akışına engel oldu.
Protesto sırasında zaman zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Soğuk havaya karşın protesto gece geç saatlere kadar sürdü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...