Dağdan kopan 100 tonluk kaya Silifke-Ankara karayolunu kapadı

/ Kaynak: İHA
Dağdan kopan 100 tonluk kaya Silifke-Ankara karayolunu kapadı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'in Silifke ilçesinde dağın eteğinden koparak yuvarlanan yaklaşık 100 ton ağırlığındaki kaya, Silifke-Ankara karayolunun ortasında durdu.

Sabah saatlerinde dağın eteklerinden kopan kaya parçası yola yuvarlandı. Kaya parçası, yol kenarındaki bariyerleri kırarak aşağı indikten sonra yolun ortasında durdu.Kayanın herhangi bir taşıt ya da insana zarar vermediği olayda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.Kayanın yuvarlandığını görenler, jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kayanın kaldırılması için Silifke Karayolları Şefliği'nden yardım istedi. Jandarma ve Silifke Bölge Trafik ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı karayolunda, Karayollarına ait iş makinesi ile yola düşen kaya parçaları temizlendi. Yol kenarında dik duran ve tehlike arz eden büyük kaya kütlesi ise yol kenarına alındı. Yaklaşık iki saat tek şeritten verilen ve temizleme sırasında trafiğe kapanan yol, çalışmanın tamamlanmasının ardından normale döndü. Yol kenarına alınan kaya kütlesinin Karayolları ekipleri tarafından kırılarak kaldırılacağı belirtildi.
Görgü tanığı Mustafa Göktaş olası bir facianın ucuz atlatıldığını belirterek, "Silifke-Ankara karayolu burası. Sürekli yolcu otobüslerinin geçtiği bir yer. Bizler de sürekli bu karayolunu kullanıyorduk. Olayın vahameti çok büyük. Çünkü koca bir kaya kütlesi yola düştü. Bunun arkası gelir. Bu kaya parçası yola düştüğünde hiçbir araç ve insanın olmaması olası büyük bir faciayı önledi" dedi.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...