İnternette bedava diye bir şey yok

İnternette bedava diye bir şey yok

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilişim güvenliği şirketi F-Secure'un Finlandiyalı baş araştırmacısı Mikko Hypponen 'aslında internette bedava diye bir şey yok' dedi

Bilişim güvenliği şirketi F-Secure'un Finlandiyalı baş araştırmacısı Mikko Hypponen, insanların para vermeden aldıkları hizmetlerin bedelini mahremiyetleriyle ödediğini belirterek, "Aslında internette bedava hizmet diye bir şey yok" dedi.
Bireysel kullanıcıların internette sunulan arama, email, sosyal ağ gibi ücretsiz hizmetlere kuşkuyla yaklaşması gerektiğini vurgulayan Hypponen, "Para vererek kullanmadığımız bu hizmetlerin bedelini mahremiyetimizle, özel bilgilerimizle ödüyoruz. Aslında internette bedava hizmet diye bir şey yok" dedi.
Pek çok alanda ücretsiz hizmet sağlayan Google'un sunucu altyapısına milyarlarca dolar yatırım yapma gücü bulabildiğine değinen Hypponen, şöyle devam etti: "Google dünyanın en büyük 4. sunucu üreticisi. Bu da biraz garip çünkü bir dükkana gidip bunlardan bir tane satın alamazsınız. Google sunucu satmıyor. Veri merkezleri için o kadar çok sunucuya ihtiyacı var ki 4. en büyük sunucu
üreticisi oluyor. Eğer Google gerçekten sunucular için bu kadar çok para
harcıyorsa ama hizmetleri ücretsizse, böyle bir şirketin iflas edeceğini düşünürsünüz. Ama Google iflas etmiyor."
KAYNAK: HÜRRİYET


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...