Filistinli bakanın otopsi raporu açıklandı

Filistinli bakanın otopsi raporu açıklandı

DÜNYA Haberleri

Öldürülen Filistinli bakanın otopsi raporu açıklandı rapora göre bakan, "darp, göz yaşartıcı gaz ve askerlerin engellemesi" sonucu hayatını kaybetti

Rapora göre Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn, "darp, göz yaşartıcı gaz ve İsrail askerleri tarafından zamanında hastaneye nakledilmesine engel olunması" sonucu hayatını kaybetti. Ayn, Filistin Başkanlık Sarayı Mukata'nın bahçesinde düzenlenen cenaze törenin ardından toprağa verildi. Pakistan'da kadın polislere komando eğitimi Ülkenin gelenek ve görenekler açısından kadınların sosyal hayatta en az varlık gösterebildiği eyaleti olan ve büyük çoğunlukla Peştun kökenli Pakistanlıların yaşadığı Hayber-Pakthunkva'da ilk kez gönüllü bir grup kadın polis, komando eğitiminden geçiyor. Afganistan'da intihar saldırısı: 6 öldü, 11 yaralı Başkent Kabil'de bir askeri otobüse düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid ise intihar saldırısında onlarca Afgan askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Hong Kong'da polis gösteri alanlarını boşaltmaya başladı Hong Kong'daki yüksek mahkemenin, iki aydan fazla süredir devam eden gösterilerin yapıldığı alanların boşaltılması konusunda verdiği karar doğrultusunda, polis gösteri alanlarını boşaltmaya başladı. Hükümet karşıtı gösterilerin iki aydan uzun süredir devam ettiği Hong Kong'da işgal edilen alanlarının boşaltılmasında yaklaşık 7 bin polisin görev aldığı belirtildi. Eski ABD başkan yardımcısı Cheney, Bush'un CIA'in işkencelerinden haberdar olduğunu açıkladı. Dick Cheney, "Bence Bush, işkence yöntemlerini kesinlikle biliyordu. Yöntemleri tartışmıştık. Durumu ondan saklamadık" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da CIA'in işkence raporuyla ilgili, "Raporda yer verilen uygulamalar hiçbir surette mazur görülemez. İşkence ve diğer zalimane, gayri insani veya küçültücü hiçbir muamele veya ceza, hiçbir şart altında kabul edilemez" açıklaması yaptı. Fransa tarihi karara bir adım daha yaklaştı Senato, Filistin'in tanınmasını öngören karar tasarısını kabul etti. Genel kurulda bu sabah yapılan tartışmanın ardından düzenlenen oylamada, 153 ''evet'' 146 ''hayır'' oyu çıktı. Söz konusu karar tasarısı, geçen hafta da Fransa Ulusal Meclisi'nde 399 evet oyuna karşı 151 ret oyu ile kabul edilmişti. Peşmerge yeni silahlarla IŞİD'le savaşıyor Musul'un Başika dağlarına konuşlanan Peşmerge güçleri, Alman milan anti-tanklar ile Fransa'dan gelen 4 kilometre menzilli doçkaların kendilerini IŞİD'e karşı bizi avantajlı duruma getirdiğini bildirdi. Peşmerge ayrıca ABD, Macaristan yapımı NATO'nun hafif silahlarını da kullanıyor Doğu Türkistan'da peçe yasağı Urumçi 15. Daimi Halk Komitesi toplantısında "Kamuya açık alanlarda yüzü örten peçe ve cübbe giyilmesinin yasaklanması"na ilişkin düzenleme kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...