İtalya Başbakanı Türkiye'de

İtalya Başbakanı Türkiye'de

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu İtalya Başbakanı ile görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Davutoğlu, Ankara'ya gelen İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi askeri törenle karşıladı.Başbakanlık Merkez Bina önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.İtalya Başbakanı Renzi, daha sonra, tören birliğini, "merhaba asker" diyerek selamladı.Davutoğlu'nun ve Renzi'ye, törene katılan heyet üyelerini tanıştırmasının ardından, Başbakanlık Merkez Bina merdivenlerinde gazetecilere poz verildi. İki lider, daha sonra başbaşa görüşmeye geçti. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. nbsp;

İtalya Başbakanı Türkiye'de

İtalya Başbakanı Renzi nbsp;düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi.
"Ankara'ya ilk gelişim burada olmaktan son derece mutluyum. Türkiye'ye G 20 başkanlığında başarılar diliyorum. Türkiye dönem başkanlığının yatırımlar konusunda büyük başarılar kaydedeceğine eminim ve İtalya'nın Türkiye'ya yardım edecek.

İtalya'da en yoğun yılda göçmen sayısı 150 bindi Türkiye 2 milyon mülteciye yardım ediyor uluslararası toplumun bu konuda yardım etmesini istiyoruz. Biz temel hakların herkes için olduğunu düşünüyorum koalisyon güçlerinin güçlü olması gerekiyor ve Türkiye İtalya'nın bu konuda önemli görevleri olabilir. nbsp;Balkanlar ve Akdeniz İtalya'nın çok önem verdiği bölgeler Türkiye'nin desteği içinde teşekkür ediyorum, Önümüzdeki nesiller için daha fazla yatırım yapmamız gerekir. Türk öğrencilere daha fazla imkanlar sağlanması için görüşeceğiz. Sadece büyük elçiler değil iş adamları ile geldim ve onlardan öğrencilere destek olmalarını istiyorum."

İtalya Başbakanı Türkiye'de

SİSİ'Yİ TAKMAMIŞTI
Mısır'da darbe yaparak yönetime gelen Sisi Kasım ayında İtalya'yı ziyaret etmiş ve İtalya Başbakanı Renzi ile görüşmüştü. Görüşme sonrası yapılan ortak açıklama sırasında İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin, Sisi'nin konuşması sırasında kulaklığını takmayarak telefonla oynaması, Sisi'nin Avrupa makamlarınca itibarının ve konumunun hangi seviyede olduğunu gözler önüne sermişti.Sisi'nin konuşması esnasında İtalyan Başbakan Renzi'nin telefonuyla ilgilenmesi ve tercüme edilen kulaklığı çıkararak Sisi'yi dinlememesi Arap ülkelerinde de en çok konuşulan olaylardan olmuştu.

İtalya Başbakanı Türkiye'de

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...