Yemen'deki olaylar: 'Ülkeyi Husiler yönetiyor'

/ Kaynak: AA
Yemen'deki olaylar: 'Ülkeyi Husiler yönetiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Abdülkerim İryani, ülkenin, Husiler tarafından yöneltildiğini ileri sürdü

Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı İryani, "Yemen, bakanlık ve devlet kuruluşları hükümet tarafından değil ülkede yeni bir siyasi oluşum olan Husi Ensarullah Hareketi tarafından yönetiliyor" dedi.
Husi hareketi amaçlarına askeri yollarla ulaşmaya çalıştığını belirten İryani, Husilerin sivil bir siyasi hareket olmadığını kaydetti.
Yemen'deki bu durumu "olağan dışı" olarak nitelendiren İryani, "Husilerin devlet kurumlarındaki resmi evraklarda oynama yaptıklarından dolayı ülkede ne olup bittiğini teşhis etmenin zor olduğunu" ifade etti.
Husi militanları, 21 Eylül'de girdikleri başkent Sana'da birçok kamu binasında silahlı güvenlik birimi oluşturmuş, İçişleri Bakanlığı da emniyet birimlerine ''Husilerle işbirliği yapın'' talimatı vermişti.
Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanların Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı, diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede sık sık kentlerde "Husi karşıtı" gösteriler düzenlenirken yer yer de silahlı kabilelerin Husilerin ilerleyişine müdahale etmek istemesiyle can kayıpları yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...