İsviçre'de, IŞİD'e katılma girişimine ceza

/ Kaynak: AA
İsviçre'de, IŞİD'e katılma girişimine ceza

DÜNYA Haberleri  / AA

İsviçre'nin Vaud kantonunda, 30 yaşındaki bir kişi IŞİD'e katılma girişiminde bulunduğu için ertelenmiş 600 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı

İsviçre'nin Vaud kantonunda, 30 yaşındaki bir kişi, Suriye'de IŞİD'e katılma girişiminde bulunduğu için ertelenmiş 600 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.
İsviçre medyasında yer alan ve ismi açıklanmayan habere göre, ertelenmiş kamu hizmeti ile cezalandırılan kişinin, İsviçre'den Kasım 2013'te ayrılarak Suriye'ye gittiği ve iki hafta kampta eğitim aldıktan sonra kararından vazgeçerek geri dönmek istediği belirtildi. Bu kişinin karar değişikliği nedeniyle Suriye'den ayrılmadan önce 54 gün hapiste yattığı ve sonrasında IŞİD tarafından serbest bırakılarak İsviçre'ye geri döndüğü ifade edildi.
Ertelenmiş kamu hizmeti cezası dışında bu kişinin, psikiyatrik tedavi altına alınacağı ve barış konulu bir fotoğraf projesi oluşturacağı kaydedildi.
İsviçre, 8 Kasım'da terör örgütü IŞİD'in tüm faaliyetlerine yasak getirmişti. İsviçre Parlamentosu, 8 Aralık'ta da IŞİD ve El Kaide'nin İsviçre'de yasaklanmasına yönelik bir karar almıştı. Bu son karar, ocak ayında yürürlüğe girecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...