Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perinçek'ten Osmanlıca açıklaması

/ Kaynak: İHA
Perinçek'ten Osmanlıca açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

Perinçek , Osmanlıca Dersi için "Tarihimizle bağlarımızı daha kuvvetli hale getirmek için liselerde seçmeli olarak konulması yararlıdır" dedi.

Perinçek, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2015 genel seçim çalışmalarına Adana'da başladıklarını söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek, Büyük Ortadoğu Projesi ve Yeni Osmanlı Projesi'nin bir ABD projesi olduğunu, gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Osmanlıca dersini ise bu söylemlerden ayrı değerlendirdiklerini belirten Perinçek, "Osmanlıca nedir? Bizim dilimiz. Osmanlıca Orta Türkçe döneminde daha çok aristokrasinin kullandığı dil. Yani Türkçe, bizim dilimiz Osmanlıca. Onun için tarihi, edebiyatımızı incelerken bizim o kaynaklara ihtiyacımız var. Tarihçilerimizin, edebiyatçılarımızın ihtiyacı var. Milyonlarca evrak Osmanlı arşivlerinde incelenmeyi bekliyor. Bizim tarihimizi ancak o evrakları inceleyerek, araştırarak aydınlatabiliriz. Tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarabiliriz. Onun için gençlerimizi geleceğin tarihçilerini tarih, edebiyat incelemelerine yöneltmek, bizim tarihimizle bağlarımızı daha kuvvetli hale getirmek için liselerde seçmeli olarak Osmanlıca dersleri konulması yararlıdır. Ve buna karşı çıkmamak gerekir ama bunu 'Efendim biz Osmanlıyı kuracağız' gibi saçma sapan, hayali ABD projeleriyle de bağlantılandıranlarla da mücadele edeceğiz" diye konuştu.
3 çocuğunun da tarihle ilgilendiğini ve Osmanlıca öğrendiğini anlatan Perinçek, "Bizim çocuklar atari oynayacağına, at yarışı oynayacağına, bonzai, uyuşturucuya yönlendirileceğine, tarih, sanat, kültürle ilgilensinler. Lisede de isteyen insanlar, isteyen gençlerimiz Osmanlıca öğrensin, Osmanlı tarihiyle ilgili araştırmalar yapsın. Buna karşı değiliz" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...