Yargıdan Öcalan için yeni karar

/ Kaynak: AA
Yargıdan Öcalan için yeni karar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Abdullah Öcalan'ın kitabına ilişkin daha önce verilen "El koyma ve toplatma kararına" Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce kaldırıldı.

Öcalan'ın avukatı Cengiz Çiçek, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle görevli 3 Nolu Hakimliği'nin 2 yıl önce Öcalan'ın yazdığı "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)" isimli kitapla ilgili verdiği "el koyma ve toplatma" kararına itiraz etti.
Avukat Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin "Düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ve bu kapsamda basın özgürlüğünün ihlal edildiğine" ilişkin kararını gerekçe göstererek, el koyma ve toplatma kararının kaldırılması için Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu.
Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Diyarbakır 3 Nolu Hakimliği'nin verdiği, "El koyma ve toplatma" kararının kaldırılmasını kararlaştırdı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...