Bayburt'ta yangın, 6 ev kül oldu

/ Kaynak: AA
Bayburt'ta yangın, 6 ev kül oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Bayburt'ta merkeze bağlı bir köyde çıkan yangında bitişik haldeki 6 ev ile 6 ahır kullanılamaz hale geldi, 3 ev de hasar gördü.

Bayburt Kozluk köyünde, İzzet Teker'e ait tek katlı evde, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın kısa sürede binayı sardı. Köydeki vatandaşların müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın, bir süre sonra Teker'in evinin bitişiğindeki tek katlı 8 ayrı ev ile 6 ahıra sıçradı. Özellikle ahırlardaki saman ve otların tutuşmasıyla tüm yapıları saran alevler kontrol altına alınamayınca vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.
Bunun üzerine yola çıkan Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, il merkezine 29 kilometre uzaklıktaki köye giderek yangına müdahale etti. İtfaiye görevlilerinin müdahalesi sonucu güçlükle söndürülen yangında, 9 evden 6'sı kullanılamaz hale geldi, 3'ü de hasar gördü. Olayda 6 ahır da tamamen yandı.
Yangın sonrası köyde hasar tespit çalışması yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan, yangın çıkan 9 evden 6'sı ile 6 ahırın kullanılamaz hale geldiğini, 3 evin de hasar gördüğünü anlatarak, "Herhangi bir can kaybımız ya da yaralı vatandaşımız yok. Hayvanlardan telef olan olmadı ancak bazı vatandaşlarımızın ev ve ahırları ile ot ve samanları tamamen yandı" dedi. Arslan, tek tesellilerinin olayda can kaybı olmaması olduğunu anlatarak, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını belirtti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...