Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akdoğan: Özerklik ve genel af söz konusu bile değil

Akdoğan: Özerklik ve genel af söz konusu bile değil

GÜNDEM Haberleri

"HDP'lilerle görüşmede sürecin genel değerlendirmesi yapıldı. Özerklik, genel af, İmralı'nın taslağı gibi konular kesinlikle konuşulmadı."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'lilerle yapılan görüşmede özerklik, genel af ile İmralı'nın taslağı gibi konuların kesinlikle konuşulmadığını bildirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "özerklik, genel af ve İmralı taslağı" gibi konuların gündeme geldiğini açıklamıştı. Ancak Akdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu iddiaları reddetti. Yalçın Akdoğan, HDP'lilerle görüşmede, sürecin genel değerlendirmesinin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Süreçte farklı görüşler, teklifler, düşünceler olsa da önemli olan sürecin üzerinde yürüyeceği temel zemin ve anlaşılan çerçevedir. AK Parti iktidarı toplumun kabulünü, rızasını, güvenini ve desteğini rehber edinen anlayışla süreci sonuca ulaştıracaktır."
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sırrı Süreyya Önder'in gerekli düzeltmeyi yaptığını belirterek, "Milletin anladığı gibi bir husus olmadığını televizyondan söyledi. Anlattı. Güçlü yerel yönetimler... Dolayısıyla böyle, kavramlara sadece kendi düşündüğümüz negatif anlamları yükleyerek oradan bir çözüm sürecini baltalama nedeni çıkarma çabasını reddediyorum" diye konuştu.
Af ve özerklik konusunda değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bu süreçte çok ağır bedellerin ödendiğini belirterek, "Son yıllarda dağdaki terör gruplarından, şehirlerdeki KCK yapılanmasına dönen örgütün de bu anlamda bir daha dağlarda uzun süre birtakım savaşları göze alacağına ihtimal vermiyorum" dedi. Kurtulmuş, ülkedeki Kürtlerin de Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit ve birinci sınıf ırkdaşlar olduğunu bilen, insan haklarının sonuna kadar verilmesi için mücadele eden bir siyasi iradenin olduğunu kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, çözüm süreci konusunda HDP'nin masaya silahla, tehditle değil zeytin dalıyla oturması gerektiğini belirterek, "Silahın olduğu yerde süreç yürümez" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...