'Prestij sarayı'nda baş döndüren diplomasi

'Prestij sarayı'nda baş döndüren diplomasi

GÜNDEM Haberleri

Ankara, yoğun ziyaretçi trafiğine ev sahipliği yaptı. 4 devlet başkanı ve bir başbakan ile çok sayıda üst seviyede yetkili Türkiye'yi ziyaret etti

Son günlerde birbiri ardına önemli konukları ağırlayan Ankara'ya bir ay içinde Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yer aldığı 4 devlet başkanı geldi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da Türkiye'yi ziyaret eden önemli isimler arasında yer alırken, AB trafiği de hızlandı. Ankara'nın misafirleri arasındaki AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Sayın Johannes Hahn ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Sayın Christos Stylianides Türkiye'ye ilk ziyaretlerini yaptılar. İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Yunanistan Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos da Türkiye'ye gelerek temaslarda bulundu. Slovakya Başbakan Yardımcısı Miroslav Lajcak, Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruchaşvili, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı James Jones ve Mali Ulusal Meclis Başkanı İssiaka Sidibe Türkiye'yi ziyaret eden diğer isimler olarak sıralandı. Bu diplomasi trafiğinde Ankara'nın G-20 Dönem Başkanlığını almasının önemli rolü olduğu belirtiliyor.
Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...