Hızlı tren Konya'dan İstanbul'a yola çıkıyor

Hızlı tren Konya'dan İstanbul'a yola çıkıyor

Ekonomi Haberleri

17 Aralık Şeb-i Arus töreni öncesi Konya'dan yola çıkacak hızlı tren Ankara üzerinden İstanbul'a ulaşacak

Konya-İstanbul hızlı tren seferleri gün sayıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya'dan İstanbul'a 17 Aralık Şeb-i Arus töreninden önce yüksek hızlı treni uğurlayacaklarını açıkladı. Elvan, milli yüksek hızlı trenin tasarım çalışmalarını tamamladıklarını, endüstriyel ve mühendislik tasarımına yönelik olarak da 22 Ocak 2015'te ihaleye çıkacaklarını bildirdi. Böylece tamamıyla yerli olacak milli yüksek hızlı trenin genel tasarımından sonra endüstriyel ve mühendislik tasarımına başlamış olacaklarını kaydeden Elvan, 2018 yılında yüksek hızlı milli treni raylara indirmeyi planladıklarını bildirdi. nbsp;
Milli elektrikli tren setlerine yönelik çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Elvan, şunları kaydetti: "Tasarım çalışmalarını tamamladık. Detay mühendislik çalışmalarına yönelik ihale sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde imza töreni yapacağız. Tamamıyla yerli olacak elektrikli tren setlerini üretimine kısa süre sonra başlamış olacağız. Yüksek hızlı tren ve elektrikli tren setleri birbirine paralel şekilde ilerleyecek. Bu şekilde Türkiye tamamıyla yerli kendi milli yüksek hızlı tren ve elektrikli tren setlerine kavuşmuş olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...