Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu cezalar can yakacak!

/ Kaynak: AA
Bu cezalar can yakacak!

Ekonomi Haberleri  / AA

EPDK'nın para cezası 164 lira ile 1 milyon 144 bin lira arasında değişiyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasasındaki bazı mevzuat ihlallerinde gelecek yıl uygulayacağı idari para cezaları yeniden değerleme oranı tutarında artırıldı.
EPDK'nın konuya ilişkin tebliğleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Kurul'un 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulayacağı idari para cezası tutarları, Maliye Bakanlığınca yüzde 10,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırıldı. nbsp;
Kurul, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması ve Doğalgaz Piyasası Hakkında Kanunun 9. maddesi uyarınca yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere 503 bin 46 lira ile 1 milyon 6 bin 95 lira, Petrol Piyasası Kanununun 19. maddesi uyarınca lisans almaksızın lisansa tabi faaliyetlerin yapılmasının da aralarında yer aldığı mevzuat ihlallerinde 227 lira ile 1 milyon 144 bin 373 lira, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 16. maddesi uyarınca lisanssız faaliyetler başta olmak üzere mevzuata aykırı durumlarda 164 lira ile 838 bin 412 lira, Elektrik Piyasası Kanunun 16. maddesi uyarınca mevzuata aykırı davrananlara ise 572 bin 186 lira ile 1 milyon 144 bin 373 lira arasında idari para cezası uygulayabilecek.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...