3 Türk casusluk iddiasıyla gözaltına alındı

3 Türk casusluk iddiasıyla gözaltına alındı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Almanya'da 3 Türk vatandaşının casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındığı iddia edildi.

Almanya'da 3 Türk vatandaşının casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındığı iddia edildiFederal Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 58 yaşındaki Muhammed Taha G, 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G'nin istihbarat faaliyetlerinden dolayı 11 Kasım'da haklarında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildiKarar uyarınca Muhammed Taha G. ve Göksel G'nin dün Frankfurt Havalimanı'nda, Ahmet Duran G'nin ise ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, nbsp;zanlıların Federal Yüksek Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi.


Zanlıların, bir Türk istihbarat servisi için çalıştığı öne sürülen açıklamada, Muhammed Taha G'nin, Ahmet Duran Y. ve Göksel G'ye liderlik ettiği savunuldu.Ahet Duran Y. ve Gösel G'nin Almanya'da yaşayan Türkler ile ilgili ve buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ifade edilen açıklamada, zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha G'ye ilettiği iddia edildi.

Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi'nce soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...