Bakan Yıldız'dan Beşiktaş maçındaki elektrik kesintisi ile ilgili açıklama

/ Kaynak: DHA
Bakan Yıldız'dan Beşiktaş maçındaki elektrik kesintisi ile ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bakan Taner Yıldız, Beşiktaş- Tottenham maçında 2 kez yaşanan elektrik kesintisinin şebekeden değil, jeneratörden kaynaklandığını açıkladı

UEFA Avrupa liginde oynanan Beşiktaş- Tottenham karşılaşması elektriklerin kesilmesi nedeniyle 2 kez durmuştu. Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, DHA'ya yaptığı özel açıklamada, kesintinin Olimpiyat Stadı'ndaki jeneratör arızası sonucu meydana geldiğini bildirdi. Yıldız ,''Ulusal ve ulusla arası hele hele böylesi önemli karşılaşmalarda ve canlı yayınlarda stadların bulunduğu bölgelerde herhangi bir enerji kesintisi yaşanmasın diye, maç bitimine kadar ayrı bir ekiple önlem alıyoruz. Dün oynanan Beşiktaş-Tottenham maçında iki kez yaşanan elektrik kesintisi jeneratör arızasından kaynaklandı. Elektrik şebekesi, stat da jeneratörü besliyor. Stadın aydınlatılması bu yolla yapılıyor. 10 saniyelik kesinti halinde bile ampullerin cıvalı oluşu nedeniyle , aydınlatma 12 dakika sonra gerçekleşiyor. Maçtaki kesintiyi Scada dediğimiz uzaktan takip sistemiyle gözledik. Şehir Şebekesinden elektrik akımı, Olimpiyat stadının jeneratörüne kadar sorunsuz olarak geldi. Sorun bizden kaynaklı olsaydı , orayı destekleyecek, şebekeyi güçlendirecek sistemi kurardık. Ancak, stada elektrik girişi normaldi. Yani , sorun şebekeden değil, stad jeneratöründen kaynaklandı.'' diye konuştu.


CENK TOSUN GECEYİ AYDINLATTI
İKİ BAKAN TELEFONLA KESİNTİYİ KONUŞTU
Bakan Yıldız'ı bu arada Kayseri'de bulunduğu sırada dünkü karşılaşmada 2 kez yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da telefonla aradı. Bakan Yıldız, Bakan Çağatay'la yaptığı görüşmede sorunun elektrik şebekesinden değil, jeneratör arızasından kaynaklandığını söyledi.




Metin Albayrak: Bütün dünyaya rezil olduk
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, Tottenham maçında stadyum ışıklarının sönmesiyle ilgili yaptığı açıklamada dünyaya rezil olduklarını söyledi. Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında sahasında ağırladığı Tottenham'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak şunları söyledi: nbsp;"Hem Beşiktaş adına hem Türk futbolu adına çok güzel bir akşam. Yoğun maç trafiğinde alınan galibiyet hayırlı olsun. Aralık ayında 3 kulvarda oynuyoruz. Çocuklar çok yoğun maç temposunda. Sakatlıklarımız var ama çok güzel oynadılar. Biz yönetim olarak taraftarlara iyi bir Beşiktaş izlettirmek istiyoruz. Bizim Anadolu'ya neden gitmek istediğimizin en büyük örneğini bugün de gördük. Olimpiyat Stadyumu'nu daha önce başka takımlar 10 lira gibi bir rakama kiralarken, bizden 100 lira alıyorlar. Bunun bir karşılığı olmalı. Işıkların halini görüyorsunuz. Bütün dünyaya rezil olduk. Teknik bir arıza olduğunu söylediler. Dünyada insanlar neler yaparken biz hala bunun çözümünü bulamadık."


METİN ALBAYRAK: BÜTÜN DÜNYAYA REZİL OLDUK-TIKLA


TWİTTER'DA EN ÇOK KONUŞULAN OLAY OLDU!
Maçın son dakikalarında tekrar elektrik kesintisinin yaşanmasına ise sosyal edyadan tepkiler yağdı. İşte, o tepkilerden bazıları:
İşte, o tepkilerden bazıları: nbsp;


Nafer Ermiş @NaferErmis:Tottenham'lı futbolcular yanlarına el feneri almıştır artık.


İstiklal Akarsu @istiklalAkarsu: Trafo bozulmuş arkadaşlar, 2014'te normal bunlar, 3000'e kadar aşarız bunları. nbsp;


Kutup Zencisi @kutup_zencisi: gruptan lider çıkacağız ya elektrik de kesilir, 3. dünya savaşı da çıkar, kıyamet de kopar falan her şey olabilir... Yusuf Günay @Yusuf_Gunay nbsp; Kedidir o kedi ! nbsp;


Ferdan Ergut @FerdanErgut:Hala elektriğin kesildiği şirin, nostaljik bi ülkeyiz işte. Yeni Nostalji! nbsp;


Oğuz Tongsir @tongsirog: Beşiktaş'ın gecesini karartmaya kimin hakkı var? nbsp;


Nafer Ermiş @NaferErmis: nbsp;Başakşehir civarındaki arkadaşlar bilgisayarlarını kapatabilir mi, trafo kasıyor. nbsp;


mehmet demirkol @mehmetdemirkolb: nbsp;Tokyo Belediye Baskani'nin isleri hep bunlar. nbsp;


Halil Söyletmez @HalilSoyletmez: Bilseydim Beşiktaş maçında iddaa'ya elektrik kesintisi var ya da elektrik kesintisi alt olur derdim nbsp;


Erdoğan Aktas @aktaserdogan: Varsın ışıklar sönsün, sen aydınlatırsın geceyi Beşiktaşk. nbsp;


Mesut Yar @mesutyar: nbsp;Meşaleler yeter! nbsp;


Ergün Babahan @ebabahan: nbsp;Yeni Türkiye'de elektrik yok nbsp;


Birol Güven @birolguven: nbsp;Elektrikler kesilmese şu an maç bitmişti ve liderdik

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...