Metin Albayrak, 'Bundan güzel tablo olmaz'

/ Kaynak: AA
Metin Albayrak, 'Bundan güzel tablo olmaz'

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, bu sezon her kulvarda daha iddialı olduklarını söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialarını ortaya koydukları performansla herkese gösterdiklerini dile getirdi.
Üç kulvarda oynadıkları maçlarda aldıkları iyi sonuçlara göndermede bulunan ve "Bundan güzel tablo olamaz" diyen siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Ama her şey bitmiş değil, hayat devam ediyor. Oynayacağımız daha çok maç var. Yine de daha önceki sezonlara nazaran bu sezon her kulvarda daha iddialı olduğumuzu herkes görüyor" dedi.
Başarıda iki faktörün önemli rol oynadığını vurgulayan Albayrak, şöyle konuştu:
"Bizim için sevindirici iki önemli nokta var. Takımdaki arkadaşlıkla gurur duyuyoruz. Bunun neticesinde iyi futbol oynuyoruz. Kaybettiğimiz maçlarda bile pozitif futbol oynadık. Arkadaşlık ve pozitif futbol bizi sevindiren iki konu. Tottenham maçında atılan golden sonra futbolcularımız Mustafa'nın formasıyla sevindi. Golü ona ithaf ettiler. Taraftarlar da bunu gördüğünde çok motive oluyor. Hedefimiz her kulvarda en yukarısı ama ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Şimdiden çok havalanmadan yolumuza devam etmeliyiz. Daha yolun ortasına bile gelmedik. Sezon sonunda da liderlik koltuğunda da yer almak istiyoruz."
"Takımda ağabey-kardeş havası var"
Her futbolcunun kendini hazır tuttuğunu ve oynayan herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Metin Albayrak, şu ifadeleri kullandı:
"Bunların hepsi arkadaşlık ortamına bağlı. Küslük yok. Takımın içinde ağabey-kardeş havası var. Takımın içinde huzur olmasa bu başarılar gelmez. Huzursuzluk ailede de işte de sıkıntı oluşturur. Ama bizde huzur var. Bu huzurun sağlanmasında şubeden sorumlu yöneticilerimiz Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar'ın katkıları var. Teknik direktör Bilic'in de katkıları var. Uyumlu bir şekilde çalışıyorlar."
Takımda kimsenin kendini yedek olarak görmediğini anlatan Albayrak, "Herkes kendisini takımın önemli parçası olarak görüyor. Bilic de formayı adil bir şekilde dağıtıyor. Motta formsuz olduğunda İsmail oynadı. Serdar'ın oynamadığı maçta İsmail sağ bekte bile görev aldı. Serdar küsmedi ve son maçlarda iyi oynuyor. Cenk Tosun da aynı şekilde çıktı ve görevini yerine getirdi. Bu, takım ruhundan kaynaklanıyor. Sakatlıklar işin doğasında var. Hiç ummadığınız zamanda Atınç veya Furkan'ı sahada görebilirsiniz. Büyük bir aileyiz" değerlendirmesinde bulundu.
İkinci turda rakip olarak beklentilerinin olmadığını aktaran siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Bu konuda herhangi bir düşüncemiz yok. Kendimize çok güveniyoruz. Arsenal ile eşleştiğimizde herkes bu takımı söylüyordu ama biz elimizden kaçırdık. Tottenham'a üstünlük sağladık. Yöneticiler olarak dün akşam da aramızda konuştuğumuzda kafamızda rakip olmadığını gördük. Sakatlık olmasın yeter. En önemli beklentimiz sakatların bir an önce geri dönmesi" diye konuştu.
Elektrik kesintisi
Albayrak, Tottenham Hotspur ile oynanan karşılaşmada iki kez yaşanan elektrik kesintisinin kendilerini sıkıntıya sokabileceğini dile getirdi.
Kesintinin stattaki sorundan kaynaklanmadığını savunan Metin Albayrak, "Elektrik kurumundan kaynaklanan sıkıntı yaşanmış. Stadın içindeki teknik arıza değilmiş. Geniş çaplı bir sorun olmuş. Bu konuda UEFA'dan bir şeyler gelebilir. Sonuçta sorumlu biziz. Bunlar tabii ki olabilecek şeyler ama maçta iki kez olması düşündürücü. Bekleyeceğiz. UEFA'dan şu saate kadar gelen bir şey yok" diye konuştu.
Galatasaray maçının yeri
Metin Albayrak, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi maçın yeriyle ilgili çalışma için erken olduğunu söyledi.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda uzun zamandır maç yapmamalarına rağmen zeminin bozukluğuna dikkati çeken Albayrak, "Zemin yağan ilk yağmurda çok yıprandı. 70. dakikaya doğru saha çok kötüydü. Stat müdürüyle konuştuk. Orada oynayacakmışız gibi hazırlıklarını yapacaklar. Ama Galatasaray maçı için önümüzde zaman var. Önümüzdeki hafta yönetim kurulunda kararımızı veririz. Zaten Gaziantepspor ile deplasmanda oynuyoruz. Sonra Başakşehir'de maçımızı yapacağız. Ardından tekrar deplasmana gideceğiz. Beşiktaş taraftarı için en iyisine karar vereceğiz."
Albayrak, 14 Aralık Pazar günü Gaziantepspor ile yapmaları gereken karşılaşmanın 15 Aralık Pazartesi gününe alınması için Türkiye Futbol Federasyonu'na yazılı başvurularını yaptıklarını vurgulayarak, "Ayrıca başkanımız da şahsi olarak bu konuda ricada bulundu" diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...