Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnlerine girdik, girmeye devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnlerine girdik, girmeye devam edeceğiz'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da TOBB üyeleri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da nbsp;paralel yapıya ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. İhanet şebekesini çökertmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan ". Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başlarına böyle bir darbe planı yapacak zeka da yok. Bunlar sadece güneydeki o ülke tarafından maşa olarak kullanılıyorlar. Biz bu ihanet şebekesini göçerteceğiz ve hesabını soracağız." dedi.İşte o konuşmadan satır başları

Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.Şu anda Cumhurbaşkanlığı yapısında yeni bir teşkilatlanma yapısına gidiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.
"ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"
12 yıldır süren istikrarın bugünden sonrada devam etmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir makina gibi düşünün. Bazı yerleri dönüyor bazı yerleri dönmüyordu. Her tarafından ses gelen bir makine idi.12 yıllık süreçte yaptığımız öncelikle parçalar arasındaki uyumu sağlamak oldu. Bunun ne kadar önemli olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu huzur ve istikrarı da artırdı. Bu uyumun bozulmasına asla musamaha etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Makinenin bir parçasının bile zarar görmesi ileride makineye çok büyük zarar verecektir.
"ASIL HEDEF BEN DEĞİLİM SİZSİNİZ"
Atılan bütün adımların arkasında bir üst akıl vardı. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz. Bu operasyonları yapanların hedefi şahsımdan öte Yeni Türkiye'dir. Aslında benim şahsımda sizleri hedef alıyorlar. İçeride ve dışarıda bu operasyonlar için eski Türkiye çok iyi bir ülkeydi. Yüksek faizle çok kazanıyorlardı. Türkiye'yi bir rakip olarak görmüyorlardı. İçine kapanık, burnunun dibini görmeyen hiç bir iddiası olmayan bir ülke vardı karşılarında.
"BUNU GÖREMEZSEK VAY HALİMİZE"
Yatırımlarımızın asla durmaması lazım. Bunları göremiyorsak, vay halimize. Yandık. Bir şey daha dikkatimi çekiyor. Bizi o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur, inşaat sektörüne biz asla dur demedik, yürü dedik. Bunun başını TOKİ çekti. Acaba inşaat sektörü ile sanayi arasında bir fark olmalı mı? Hayır ikisi de ilerlemeli. Şu anda bizim için emek yoğun olan sektör inşaat sektörüdür. Türkiye'nin bu sektörü ayakta tutması gerekir.
"YAŞAM RİSKTİR"
Her zaman söylerim; siyaset risktir, ticaret risktir. Ama en önemlisi yaşam risktir. Her gün terörle mücadele eden, istikrarı olmayan huzuru olmayan bir Türkiye hepsinin işine geliyor. Gezi olaylarında bahane neydi, ağaç. peki Yalova'da neden ortada yoklar. Taksim'de ağaç kesilmedi, 12 ağaç bir yerden alınıp başka bir yere taşındı. Biri çıkıp dedi ki; "Mesele ağaç değil arkadaş anlamadın mı?"Eğer bahane ağaç olsaydı bu ve benzeri bir çok olayda protesto görürdük. Ama yoklar.
"BUNLARIN HEPSİ BELLİ BİR ODAKTAN YÖNETİLİYOR"
Türkiye'de polisin elinde molotof olan, cinayet işleyen kişilere karşı olan müdahalesini bütün dünyaya servis eden medya ABD'nin uyguladığı işkencelere sessiz kalıyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları... Vay hallerine. İstedikleri zaman istediklerini yapıyorlar.Bütün bunlar belli odaklardan, belli merkezlerden idare ediliyor.Amaç ne? Amaç bizi etkisiz hale getirmek. Millet bu tuzağı gördü ve tepkisini sandıkta ortaya koydu.
"O MALUM POLİSLER HER ŞEYİ HAZIRLAMIŞTI"
Bu milletin rotasını sadece millet tayin eder. Eski Türkiye'yi diriltme umudu içinde yaşayanlar artık bu hayallerinden vazgeçsinler. Eski Türkiye'ye dönüş artık olmayacak. Ekonomimizle, ilke ve ideallerimizle tüm politikamızı biz kendimiz belirleriz.17 Aralık'ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçti ve bazı operasyonlar yaptılar. Maske yolsuzluk iddiasıydı. 17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik, dik durmasaydık 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Her şey hazırdı. Bizimle ilgili iddianameler bile hazırdı, bunlar bize ulaştı. Bunlar o malum polisler tarafından yazılmış ve bekletiliyordu. Bizden sonraki başbakan ve bakanlar bile belliydi. nbsp;
"DAHA ŞAŞIRTICI ŞEYLER DUYACAKSINIZ"
Bu arada bazı acı gerçekleri hatırlatmak zorundayız. 17 Aralık'tan sonra ne dedik, inlerine gireceğiz. Aradan bir yıl geçti inlerine girdik ve girmeye devam edeceğiz. Eğitim ve himmetten bahseden bir yapının faili meşhur cinayetlere karıştığını görüyoruz. Daha şaşırtıcı şeyler duyacaksınız. İnlerine girdikçe farklı gerçeklerle karşılaşıyoruz. Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başlarına böyle bir darbe planı yapacak zeka da yok. Bunlar sadece güneydeki o ülke tarafından maşa olarak kullanılıyorlar. Biz bu ihanet şebekesini göçerteceğiz ve hesabını soracağız.
"BOZUK PARA GİBİ KULLANIYORLAR"
Üzülerek söylüyorum ki bazı iş adamları da bu yapıyla iş tutuyor. Hani eskiden müzik kutuları vardı bozuk para atıp 3-5 dakika istediğiniz müziği dinlerdiniz. İşte bu paralel yapıya kim bozuk para atarsa kendi çıkarları için kullanıyor.Kara para aklama bunlarda. Bunların meselesi şahsımla değil bunların meselesi Türkiye'nin bağımsızlığı ile ilgili. Bunlarla iş tutan her kim olursa olsun vatanına karşı ihanet içerisindedir. Bu çevrelerle iş tutanlar asla başarılı olamayacaklarını umarım görürler.
"KİM KORKUYORSA GELSİN"
Bu milletin güçlenmesini istemiyorlar. Güçlenen bir Türkiye'yi istemiyorlar. Eskiden ayar verilen ve gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Şimdi ise gündem belirleyen ayar veren bir Türkiye var. Bunu çekemiyorlar.Bunların şantajından çekinen her kim varsa gelsinler bize elimizden geleni yapalım. nbsp;Ulusal basında Türkiye ekonomisi hakkında çıkan olumsuz haberlere karşı moralinizi yüksek tutun.Bizi ucuz ve kuru tehditler ile korkutmaya çalışanlar 6-7 Ekim olaylarında ellerine yüzlerine bulaşan kanı temizleyecekler. Artık tehditler kirli ittifaklar çözüm sürecini rayından çıkarmaz.
"BU SARAYIN TEKERLEĞİ YOK"
Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili giderken sarayı da aldı götürdü diyorlar. Ya bu sarayın tekerliği yok. Buralar millete hizmet edecek. Buraya şu kadar para harcanmış diyorlar. Biz yargıya ait binalar yapıyoruz. İngiltere'de saray restorasyona giriyor ayrılan para ne biliyor musunuz 5 milyar dolar. Onların gazetelerinde yaygara görüyor musunuz. Geçenlerde Cameron'a sordum oluyor mu sizde öyle yaygara falan yoo dedi bunlar normal şeyler dedi.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...