Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıda devrim niteliğinde karar!

Yargıda devrim niteliğinde karar!

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep Adliyesi 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada Türkiye tarihine geçecek bir uygulama gerçekleştirildi.

Gaziantep 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Orhan Gazi Ertekin, avukatların talebi üzerine, savcı ile avukatların aynı kürsüde bulunmasına karar vererek, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından, salonun bu şekilde düzenlenmesini istedi.

TÜRK HUKUK TARİHİNE GEÇECEK DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR KARAR

Duruşmada sanık avukatları, silahların eşitlik ilkesi gereğince savcının kürsüden inip kendileriyle aynı seviyede oturmasını isteyince Hakim Orhan Gazi Ertekin, yargı tarihine geçecek bir karara imza attı. Avukatların talebini haklı bulan Hakim Orhan Gazi Ertekin, kürsüye koltuk çıkartarak, avukatları yanına oturttu.

Türkiye'de bir ilk olduğu ifade edilen karar sonunda duruşmanın hakimi Orhan Gazi Ertekin'le yan yana oturan avukatlar Muharrem Ercan ve Mehmet Arif Şahin, konu hakkında yaptıkları açıklamada, eşitlik ilkesinin uygulanmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.

SAVCI REDDETTİ, HAKİM ONAY VERDİ

Savcının, kürsüden inip kendileriyle birlikte oturması talebini salonun buna uygun olmadığını söyleyerek reddettiğini ifade eden avukat Muharrem Ercan, yaşananlar hakkında detaylı bilgi verdi. Ercan konuşmasında, "Dün Gaziantep 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanık müdafi olarak görev yaptığımız dosyada, Cumhuriyet Savcısından kürsüyü terk edip avukatlarla eşit seviyede oturmasını talep ettik. Savcının da, yargının tarafsızlığını koruma ve sağlama ödevi altında, bunun da adil yargılama ilkesi ve silahların eşitliği ilkesi gereğince olduğunu belirttik.

Ancak savcı bu talebi reddetti ve ancak hakimin kararı ile bunu yapabileceğimizi yada duruşma salonun buna uygun hale getirilmesi halinde aşağı inebileceğini beyan etti. Bizde savcı ile kısmen aynı görüşte olduğumuzu, duruşma salonunun avukatlarla savcıların eşit bir şekilde görev yapacağı hale getirilmesini ancak bu hale getirilmemesi halinde kürsüye avukatların yargıcın yanına oturabileceği şekilde koltuk getirilmesini talep ettik. Hakim Orhan Gazi Ertekin de bu talebimizi kabul etti ve biz de daha sonra kürsüde tıpkı Cumhuriyet Savcısı gibi yanında oturduk ve görevimize devam ettik. Tabi Cumhuriyet Savcısı buna itiraz etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...