İran sınırında 13 kilometrelik TIR kuyruğu

/ Kaynak: AA
İran sınırında 13 kilometrelik TIR kuyruğu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İran'ın, Türk tırlarına uyguladığı yakıt depolarını mühürleme uygulamasını kaldırmasına karşın 13 kilometreye varan tır kuyruğu çok yavaş eriyor

Gürbulak Sınır Kapısı'nda, İran makamlarının Türk tırlarına uyguladığı yakıt depolarını mühürleme uygulamasını kaldırmasına rağmen kilometrelerce uzayan araç kuyruğu devam ediyor. İran'ın 1 Aralık'tan itibaren topraklarına giren Türk tırlarına yönelik uygulamaları nedeniyle sınır kapısında oluşan yaklaşık 20 kilometrelik tır kuyruğunun, geçişlerin 4'üncü gününde ancak 13 kilometreye inmesine şoförler tepki gösterdi.
Şoförlerden Selahattin Çapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaç gün sonra İran'a gidebileceklerini bilmediklerini söyledi.
Araçların çok yavaş bırakıldığını belirten Çapan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den yardım beklediklerini ifade etti.
Abdullah Tuna da sınırın Türkiye tarafında herkese eşit muamele edildiğini anlatarak, İran makamlarının, Türk tırlarının geçişlerinde adil olmadığını savundu.
Türkmenistan Pol, Lütfabad ve Saraks sınır kapılarından İran ile Türk araçlarının ayrı ayrı alındığını dile getiren Tuna, "İran'da, Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan arabası, Türk arabası olarak işlem görüyor. İran'ın 100 arabası girerse ancak 20 Türk arabası giriyor. Orada en erken girdiğimiz gün, 8 gündür. Kapılarda 12-13 gün beklediğimiz oluyor" diye konuştu.
Celal Aynacı ise İran'ın, "Türk devleti bizden para almasın, bize para versin" anlayışında olduğunu ileri sürerek, "Firmalarımız ve esnafımız sıkıntıya girdi. 15 gündür arabalarımızın sırtında yük, bekliyoruz. Esnafımız da sıkıntıda biz de sıkıntıdayız. Devletimiz bize sahip çıksın, yolu başka yere alsın. 4 gündür kuyruktayız, daha 3 güne ancak geçeriz" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...