Ukrayna savunma harcamalarını arttırıyor

Ukrayna savunma harcamalarını arttırıyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna yaptığı açıklama ile savunma harcamalarını iki katına çıkaracaklarını duyurdu

Ukrayna savunma bakanı, Rus yanlısı isyancılara karşı mücadele edebilmek için, gelecek yıl askeri bütçenin iki katına yani 3 milyar dolara çıkarılması gerektiğini söyledi. Stepan Poltorak parlamentoya, bu rakama yurt dışında silah satın almaya harcanacak, ekstra 110 milyon doların da dahil olduğunu söyledi. Silahlı kuvvetlerin daha fazla asker almak zorunda kalacağını da kaydetti.
Ukraynalı güçler ve Rus yanlısı isyancılar arasındaki sekiz aylık çatışmada 4.000 'den fazla insan öldürüldü ve neredeyse bir milyon kişi yerinden oldu. İsyancılar Nisan ayında Donetsk ve Luhansk doğu bölgelerinin bir kısmının kontrolünü ele geçirdi. Ukrayna ve NATO ülkeleri Rusya'yı isyancılara yardım için silah ve asker göndermekle suçladı. Rusya bu suçlamayı yalanladı.
Bakan Poltorak Cuma günü meclise, ekstra paranın ordu için daha iyi ekipman satın almak için gerekli olduğunu söyledi.
Ülkenin doğusunda hizmet veren askerlerin sayısının da gelecek yıl, 232.000'den 250.000'e artırılması gerektiğini kaydetti.
Yıllık bütçenin yıl sonuna kadar geçirilmesi beklenmekte.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...