Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Coca Cola İçecek'ten Orta Asya'ya 250 milyon $ yatırım

Coca Cola İçecek'ten Orta Asya'ya 250 milyon $ yatırım

Ekonomi Haberleri

Orta Asya'ya 10 yıl içerisinde toplam 2 milyar dolar yatırım yapan Coca Cola İçecek, bölgeye 250 milyon dolar yatırım daha yapacak.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu 10 ülkede 23 fabrika ile hizmet veren Coca Cola İçecek'in, 20 senedir faaliyet gösterdiği Orta Asya'ya 3 yılda 250 milyon dolar yatırım yapacağı açıklandı. Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır "Orta Asya operasyonlarımızı yürüttüğümüz Kazakistan'ın Astana şehrinde bir fabrika daha açacağız ve kapasitemiz 140 milyon ünite kasa olacak" dedi. Şirketin Orta Asya yatırımları ve hedefleri dolayısıyla Kazakistan'ın Almatı Bölgesi'nde Türk gazeteciler ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemde hedeflerini paylaşan Başarır, 10 yılda Orta Asya'ya 2 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve faaliyet gösterdikleri coğrafyanın potansiyelini yakalamak için yatırımlara devam edeceklerini anlattı. Başarır "2015-2017 yılları arasında; Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan olmak üzere 5 ülkeyi kapsayan Orta Asya operasyonlarımızda 250 milyon dolarlık yeni yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi. Kazakistan operasyonları hakkında da bilgi veren Başarır, 1994'ten beri Kazakistan'da olan Coca Cola'nın 2005'ten sonra Coca Cola İçecek bünyesine geçtiğini belirterek ülkede şu anda Almatı bölgesinde bulunan bir fabrika ile hizmet verdiklerini anlattı. Önümüzdeki yıl da Astana'da bir fabrika açacakları kaydeden Başarır, şu an 110 milyon ünite kasa olan kapasitenin söz konusu fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte 140 milyon ünite kasaya ulaşacağını söyledi. Başarır "Kazakistan'a 300 milyon dolar yatırım yapmışız. 800 kişi direk ve 3 bin 500 dolaylı çalışanımız var. 2011'den bu yana ülkede 2 kat büyüme gösterdik ve pazar payımız yüzde 36'lardan 50'lere çıktı. Son 3 yılda ortalama yüzde 15'in üzerinde büyüme gösteren Kazakistan, global büyümeye katkı bakımından da ilk 5 ülke arasında" diye konuştu. 17 milyon nüfuslu ülke, Türkiye'den sonra Coca Cola İçecek bünyesindeki 4'üncü en büyük pazar. Coca Cola İçecek Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan'da 11 bin çalışanı ile hizmet veriyor. 23 fabrika ve 370 milyon nüfuslu bölgede hizmet veren Coca Cola İçecek Türkiye, global Coca Cola şişeleyicileri arasında nüfus bakımından en büyük ikinci bölgede ve en büyük 6'ıncı şişeleyici konumunda bulunuyor. Şirketin kapasitesi 1.1 milyar ünite kasa.

1 milyon gence futbolu sevdirdi nbsp;

Sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Coca Cola İçecek, Kazakistan'da da sosyal sorumluluk kampanyaları yürütüyor. Bunlardan biri de Coca-Cola Bulgary Dop. Proje'si. 2006'dan bu yana 1 milyondan fazla genç ve çocuk için futbol turnuvası düzenleyerek gençlerin sporla yakın olmasını sağlayan şirketin projesi 2012'de UEFA tarafından en iyi destek verilen program ödülünü aldı.

HALİME GÜRBÜZ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...