Fenerbahçe, Sivasspor'a patladı! Vitesi 4'e attı

Fenerbahçe, Sivasspor'a patladı! Vitesi 4'e attı

SPOR Haberleri

Maçın henüz başında Bekir'le öne geçen sarı-lacivertliler, Sow (2) ve Kuyt'ın golleriyle farka gitti. Sivas'a Aatıf'ın golü ancak teselli oldu

Hava buz gibi ama Fenerbahçe sıcacık… İstanbul'a yağan yağmura nispet yaparcasına gol yağdırdı sarı-lacivertliler Sivas kalesine. O Sivas ki, son fatihiydi Kadıköy'ün. Tam 677 gün önceydi, 2 Şubat 2013'te Saracoğlu'ndan başı dik ayrılmıştı Yiğidolar. Bundan sonra oynanan 29 maçta ise evinde Fenerbahçe'nin bileğini büken çıkmamıştı. Sıkıntılıydı Sivas ama elindeki unvanın verdiği özgüvenle çıktı sahaya. Maçın henüz 3. dakikasında yardımcı hakem Özer Özden buz gibi ofsaydı kaçırınca Bekir'in ağlara giden vuruşunda Mustafa İlker Coşkun orta yuvarlağı göstermekte bir sakınca görmedi: 1-0. Ancak bundan 10 dakika sonra Caner'in inanılmaz hatasında topu kapan Chahechouhe, Volkan'ı çalımlayıp, Mehmet Topal'ı terse yatırarak skoru eşitledi: 1-1. Sivas tam moral bulmuştu ki, santranın hemen ardından Emenike'nin mükemmel ortasında Kuyt'ın altı pasa çevirdiği topu Sow kaleye yolladı: 2-1. Fenerbahçe galibiyete inanmış, gole doymamıştı. 39'da Kuyt havalandırdı ağları: 3-1.
Dört attı, koltuğu kaptı
Sivas ikinci yarıya inanılmaz bir fırsatı harcayarak başladı. 48'te Volkan'ın elinden kaçırdığı topu önünde bulan Chahechouhe, kalitesine yakışmayan bir vuruşla topu boş kale yerine auta yolladı. Sonrasında Fener aldı sazı eline. Kanarya, kartal edasıyla saldırdı Sivas kalesine. Alves ve Gökhan'ın dahi gol aradığı sarı-lacivertlilere istediğini veren Sow oldu. Senegalli yıldız, 65'te Kuyt'ın sol çaprazdan şutunda Ertuğrul'un çeldiği meşin yuvarlağı bir kez daha ağlarla buluşturdu: 4-1. Umudu iyice kırılan Sivas, en azından farkı kapatmak adına ataklarına hız verdi ama Chahechouhe'nun çabaları, sarı-lacivert duvarını içinde eridi gitti. Küme düşme hattından kurtulmaya çalışan Sivas, Kadıköy'e bu sefer boynu bükük eli boş veda ederken, Fenerbahçe bu güzel gecenin ödülünü, maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturarak aldı.


Sivasspor filelerini iki kez sarsan Moussa Sow: nbsp;Buna ihtiyacımız vardı
"Beklenen galibiyete imza attık. Görevimi yaptığım için çok mutluyum"
Sivasspor'a attığı iki golle alkış alan Moussa Sow, takım halinde iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Senegalli futbolcu, "2 gol attım ve çok mutluyum. Allah'a şükrediyorum. Her zaman elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Tabii ki bir forvet oyuncusuyum ve forvet oyuncuları gol atmadığında eleştirilir. Beni eleştirenlere kulak asmıyorum. Ben Allah'a güveniyorum. Onun her zaman inananlarla beraber olduğuna ve yardım edeceğine şüphem yok" açıklamasında bulundu. Sow, "4 golle kazanmak bizim için büyük bir keyif. Taraftarlarımız uzun zamandır böyle bir galibiyeti bekliyordu. Bunun kendi sahamızda gerçekleşmesi güzel oldu" diyerek sözlerini tamamladı. Fenerbahçeli futbolcu, bu sezon ligde Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor, Beşiktaş ve Eskişehirspor maçlarında da birer gol kaydetmişti.



Bekir İrtegün cezalı nbsp;
Sivasspor maçında sarı kart gören Bekir İrtegün cezalı duruma düştü. Maç öncesi ceza sınırında olan 5 futbolcudan biri olan Bekir, sarı-lacivertlilerin önümüzdeki hafta Erciyes deplasmanında oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek. nbsp;

M. EMİN ULUÇ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...