2 çocuğuyla sokakta kaldı

/ Kaynak: İHA
2 çocuğuyla sokakta kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de 5 aydır ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldığını iddia eden anne, 2 küçük kız çocuğuyla evsiz kaldı.

Bir haftadır kaldığı sokakta bulunan ve caminin imamının yardımıyla bir eve yerleştirilen anne, çocuklarıyla birlikte yardım bekliyor.Eşi cezaevinde olan Yasemin Kahriman (30), 5 aylık ev kirasını ödeyemediği için dışarıya atıldığını iddia etti. Meme kanseri olduğunu söyleyen Kahriman, kız çocukları 2,5 yaşındaki Selvi ve 4,5 yaşındaki Fatma ile birlikte kadın sığınma evine yerleştirildiğini ancak zorlandığı için çıktığını belirtti. Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan Çetinkaya Camisi'nin imamı ise Kahriman ve 2 çocuğunu birkaç günlüğüne çevredeki bir ailenin yanına yerleştirildi. Durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan anne Yasemin Kahriman ailesinin kendisini dışladığını savunarak, "Babam öldükten sonra mal mülk davasına düştüler. Babamdan kalan maaş 4'e bölündü ve 250 TL alıyorum, o da yetmiyor. Bana maaş dışında hiçbir şey vermediler, sokaktayım. Kirada oturdum, eşim cezaevinde. Ev sahibi dışarı attı. Evden atıldıktan sonra kadın sığınma evinde kaldım. Kadın sığınmada zorluklar yaşadım" diye konuştu.


"AÇ KALDIM, ÇÖPÇÜLÜK YAPTIM, YETMEDİ"


Çocuklarını yurda vermek istemediğini söyleyen anne Kahriman, "Çocuklarımı okutmak istiyorum. Aç kaldım, çöpçülük yaptım, yetmedi, 3-5 kuruş dedik olmadı. Kadın sığınmada sabahın 5'inde kalkıyordum. Adam başı iş verdiler. Çocukları da kaldırdılar. Ben hastayım, kanserim. Ben çocuklarımı okutmak istiyorum. Bir haftadan fazladır dışarıda kalıyorum. Cami hocası ve vatandaşlardan Allah razı olsun. Kapıyı açtılar. Allah kimseyi sokakta bırakmasın. Ben eşimin çıkmasını istiyorum. Beraat etmesini istiyorum. Benim 4,5 yaşındaki kızım balkondan düştü. Çocukluğundan beri çekiyorum. Ben önemli değilim, çocuklar önemli. Bir an önce ev tutulsun, bir an önce yardım etsinler. 5 ay kira ödeyemedim, o yüzden dışarı atıldım. Yetkililerden isteğim, kalacak yerim yok. Bir ev tutsunlar, kira parasını versinler benim eşim çıkana kadar. Hastayım, kaldıramadım kadın sığınma evini. Meme kanseriyim" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...