O eylemi yapan Meksikalı konuştu

O eylemi yapan Meksikalı konuştu

DÜNYA Haberleri

Nobel Barış Ödülü töreninde Meksika bayrağı açarak eylemde bulunan Adan Cortes Salas VG gazetesine konuştu

Oslo'da düzenlenen Nobel Barış ödülü töreni sırasında, Nobel Barış Komitesi Başkanı Thorbjörn Jagtland ve ödülün sahibi Malala'nın önüne kadar giderek Meksika bayrağı açan Adan Cortes Salas hakkında sınır dışı kararı alındı. Yaptığı eylem nedeniyle huzuru bozma suçundan 15 bin kron para cezasına çarptırılan Adan Cortes'i mahkemeye sevk eden polis, Cortes'in kaçmaması için sınır dışı edilinceye kadar gözaltında tutulmasını talep etti. Polis yaptığı eylem nedeniyle Cortes'in iltica talebinin kabul edilmediğini bildirdi. Ancak Dışişleri Bakanlığı'ndan Ingeborg Grimsmo, Cortes'in iltica talebinde geçerli bir neden olmadığı için sınır dışı edileceğini bildirdi. Adalet Bakanı Anders Anundsen ve Başbakan Erna Solberg, Meksikalı gencin sahneye fırlaması ile bir an siyasi bir eylem yapacağı endişesi taşıdıklarını ve olayla ilgili güvenlik zaafının araştırıldığını söylediler.
"DİKKATLERİ MEKSİKA'YA ÇEKMEK İSTEDİM"
Öte yandan duruşma salonuna girmeden önce VG gazetesine konuşan Adan Cortes Salas: "Ben salona biletsiz ve davetsiz girmeme rağmen sorun olsun istemedim. Sadece mikrofonu alıp bir dakikalık bir konuşma yaparak dikkatleri Meksika'ya çekmek istedim. Meksika'da polis bir otobüse ateş açtıktan sonra 43 öğretmen okulu öğrencisi genç kayboldu. Hükümet öğrencileri öldürdü. Eylem uzun süredir planlanmış bir şey değildi. Sadece iki gün önce düşündüğüm bir eylemdi. Güvenlik elemanları bendeki kamerayı görünce beni gazeteci sandılar. Ben basınla birlikte olmak istedim, kabul edilmeyince kuyruktaki davetlilerin arasına karışarak içeri girdim. Kimse bana kimlik veya davetiye sormadı. İçeri girebileceğimi sanmıyordum ama girdim. Geri gönderilirsem hayatım tehlikede olur. Özelikle bu eylemden sonra Meksika hükümeti beni sağ bırakmaz" dedi.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...