Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP zihniyeti ezanın Arapça okunmasını yasaklamıştı

CHP zihniyeti ezanın Arapça okunmasını yasaklamıştı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz partisinin il kongresine katılmak için Iğdır'a geldi.

Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile birlikte önce hava yolu ile Kars'a, geldi, daha sonra kara yolu ile Iğdır'a gelerek partisinin Iğdır İl Kültür Merkezinde yaptığı İl kongresine katıldı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz buradaki konuşmasında, Ortadoğu Coğrafyasını en büyük sorunu bir baas zihniyetine sahip olunması olduğunu, Türkiye'nin de hem doğusunda hem de batsında 2 baas zihniyeti parti olduğunu söyledi. Yılmaz, "Irak'a en büyük zararı Irak baas partisi vermiştir. Halkı gördünüz bir terör örgütünden kaçarak Türkiye'ye sığındılar. Suriye Baas Partisi Kürt, Arap Türkmen ayrımcılığı yapmadan Irak'ta olduğu gibi en büyük zararı halkına verdi. Türkiye'deki baas partisi de bu ülkenin geriye gitmesini engelledi. Bu milletin ömrü çaldı, bu milletin zamanını çaldı, bu milletin güveni olan umudunu çaldı. İşte bu umut Ak Parti ile değişti" dedi.
"BAAS PARTİSİ CHP ZİHNİYETİ EZANI ARAPÇA OKUMASINI YASAKLAMIŞTI"
Yılmaz, bir Bakın geçmişte neler yapıldı. Eskiden ezanı ve kameti Arapça okumak yasaktı, 3 ay hapis cezası vardı Menderes iktidar oldu bu cezayı kaldırdı. Dediler ki ezan serbesttir, eskiden de okurdun da cezası vardı. Bu baas partisi CHP zihniyeti ezanı yasaklamıştı, niye dini ile problemi var. Bu baas zihniyetinin tek isteği insanları tek tip yapmaktır; herkesin başı açık olsun, her kes tek dili konuşsunun, kendilerinin istediği kadar özgürlük olsun istiyorlardı. O dönemde Zekerya Sertgen bir gazete çıkarıyor, başlık şu; "Boğuluyoruz biraz hava isteriz" işte bu baas zihniyetine mahkum olsa Türkiye'yi bilin ki hava almaya bile ihtiyaç olur. Nazim Hikmet'i orduyu isyana teşvik ettiği için, Necip Fazıl'da halkı isyana teşvik ettiği için mahkum ediyorlar. Bunlarda milleti suçlamak için 41 tane yalan vardır" şeklinde konuştu.
"CHP ZİHNİYETİ HEP İKTİDARDA KALDI"
Ak Parti kapatma davası açan zihniyet CHP zihniyeti olduğunu savunan Yılmaz, " halk kimi seçerse seçsin, o millet vekilleri hükümetin kurarsa kursun, görev verirse versin; CHP zihniyeti hep iktidarda kaldı. Erbakan konuştu diye mahkum ettiler, Recep Tayyip Erdoğan da şiir oku diye mahkum ettiler. Eğer bu baas zihniyeti yeniden iktidara gelir ise Türkiye yeniden hava istiyoruz, güneş istiyoruz der" dedi.
##tgvideo##


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...