Bakan ile muhabir arasında ilginç diyalog

/ Kaynak: İHA
Bakan ile muhabir arasında ilginç diyalog

Politika Haberleri  / İHA

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir muhabir arasında ilginç bir 'Osmanlıca' diyaloğu yaşandı.

Bir dizi ziyarette bulunmak için Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir muhabir arasında ilginç bir 'Osmanlıca' diyaloğu yaşandı.
Bakan Mehdi Eker, Türkiye Damızlık Tavuk Islahı 2. Etçi Damızlık Projesi'ni yerinde incelemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir TRT muhabiri Eker'e, son günlerde tartışılan Osmanlıca eğitimiyle ilgili görüşlerini sordu. Bu sırada Bakan Eker ile muhabir arasında şu diyalog geçti:


Muhabir: Son günlerde Osmanlıca tartışmaları var. Buna sizin yorumunuz ne olacak?


Bakan Eker: Osmanlıca dediğimiz Türkçe.


Muhabir: Osmanlı Türkçesi.


Bakan Eker: Türkçe.


Muhabir: Öz Türkçe diyorsunuz?


Bakan Eker: Türkçe, Türkçe. Tekrar ediyorum. Yani Türkçe.
Diyaloğun ardından konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Bakan Eker, şunları kaydetti:
"Zenginlik katıyor, başka bir şey değil. Onun için ne kadar dilimizi geliştirebilirsek, ne kadar çok kelimeyle, ne kadar çok kavramla düşünebilirsek, bunu hayatımızda, zihnimizde, konuşmamızda, yazımızda ne kadar çok kullanabilirsek ufkumuz o kadar genişler. Bunun için Osmanlıca düşmanlığını da anlamak mümkün değil."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...