Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Bizim hamurumuz aşkla mayalandı

Erdoğan: Bizim hamurumuz aşkla mayalandı

GÜNDEM Haberleri

"Anadolu toprakları birçok badireyi atlattıysa, bunu muhabbetle başardı, birbirine nefret duyarak değil, birbirini güzel görerek başardı"

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 741'inci ölüm yıl dönümü sebebiyle Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen gecede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın 7 asır önce Anadolu topraklarına gelerek gönülleri buluşturduğunu, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğurduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevlana, fitneyi, fesadı ve hasedi silip atmış, büyük bir kardeşlik iklimini kurmuştur. Bu medeniyette ikilik olmaz. Yalnız birlik vardır. Bu medeniyette aşk vardır, dostluk vardır, muhabbet vardır. Bu medeniyet kulun değil, Hakk'ın, hakikatin üstün tutulduğu bir medeniyettir. Tarih boyunca bu millet içeriden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele etti. Sayısız harpten, sayısız çatışmalardan hamdolsun yıkılmadan çıkmayı başardı. İşte bizleri bugünlere, bu gönül erlerinin ektiği sevgi tohumları, birlik ve beraberlik aşkı getirdi. Köklerimiz sağlam, temellerimiz kavi, ruhlarımız pek. Bizler bu topraklara payandayla değil, köklerimizle bağlıyız. Bizim sevdamız, bizim aşkımız, bizim kavgamız bu milletin, bu toprakların selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini sağ salim gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü biz kökü mazide olan atiyiz. Evet dertliyiz. Hem de çok dertliyiz. Derdimizi de hamdolsun seviyoruz." Mevlana'nın sözlerinden "Derdimi seviyorum, biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor. Seven, sevdiğinin nazını çekiyor. Sevilen çekmesin de neylesin" şeklinde alıntı yapan Erdoğan, Mesnevi'nin aşk üzerine kurulduğunu anlattı. Aşkla yapılmayan hiçbir işin bereketi bulunmadığını, aşksız yapılan hiçbir işin uzun ömürlü olmayacağını ifade eden Erdoğan, "Bizim medeniyetimizin kurucu harcı, çimentosu aşktır. Peygamberimiz, bir aşk peygamberidir. Biz, aşkın ümmetiyiz, hasret, vuslat, ümit, sevinç, keder, hepsi bu aşkla varolunmuştur. Anadolu toprakları birçok badireyi atlattıysa, bunu muhabbetle başardı. Karşısındakine kinle, nefretle bakarak değil, karşısındakini güzel görerek, birbirini güzel görerek başardı. Muhabbet ve aşk bu toprakların hamurunda, bu milletin ruhunda var. Bizim kıblemiz bir, ezanımız bir, peygamberimiz bir, işte böyle yürüyeceğiz bu yolda" dedi.

Erdoğan: Bizim hamurumuz aşkla mayalandı

YAVUZ BİNGÖL'DEN MEVLANA ŞİİRİ

Gecede Mevlana'nın "Etme" şiirini okuyan sanatçı Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere salondan büyük alkış aldı. Bingöl, "Sanat hayatım boyunca barışın, sevginin, kardeşliğin dışında hiçbir amaç gütmedim" diyerek sahneden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...