Başbakan Davutoğlu: Her türlü vesayete birlikte karşı duralım

Başbakan Davutoğlu: Her  türlü vesayete birlikte karşı duralım

GÜNDEM Haberleri

"Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı, diğer bütün liderleri her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il ve ilçe kongrelerine katılarak yaptığı Anadolu turunu bu hafta sonu da sürdürdü. Dün önce Nevşehir ardından da Adana'ya geçen Başbakan'ın gündeminde Osmanlıca tartışmasından, çözüm süreci ve paralel yapıya kadar birçok konu vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde personel alımında usulsüzlük yaptığı iddiasını da değerlendiren Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi: "Daha babalarının, dedelerinin mektuplarını okuyamayanlar, Osmanlıcaya savaş ilan ettiler neredeyse. Bunların tarihle problemi var. Çünkü kendi kimlikleriyle problemi var. nbsp;
Meclis'te bir tartışma oldu. Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum. 'Mısır'daki darbe yönetimini desteklediniz. Siz de darbecisiniz' dediğimde gocundular. Madem darbeci değilsiniz '27 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasiye vurulan bir darbedir' deyin. nbsp;
Sayın Kılıçdaroğlu, döneminde SSK'ya imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Size 2 belge göstereceğim. Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun imzası var. Kârla devraldığı SSK'yı trilyonlarca dolar borçla devretti. 'Bana 4 yıl verin gerisini istemem' diyor. Bu millet bu vatanı size 4 dakika bile emanet etmez.
Bu devlete kim kumpas kurmuşsa mutlaka hesabı sorulur. Milletten yetki almadan bu devlete sızarak vesayet rejimi kurmak isteyen herkes, artık sadece milli iradeyi dinleyecek. Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı, diğer bütün liderleri her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama parelelcilerin tavsiyeleriyle yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum; Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek."
Nevşehir Valiliği'ni ziyaretinde KCK'nın tehdit gibi açıklamalarının hatırlatılması üzerine çözüm sürecini değerlendiren Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kimi görüşmeler açık olur, kimi gizli. Önemli olan neticeye ulaşmak. Bu sürecin doğası neyse o yapılır. Öyle tarih vermek, 'şu günde şöyle olursa böyle olur' ya da tehdit dili kullanmak bir, sürece zarar verir, iki, bizim herhangi bir şekilde dikkate alacağımız bir üslûp da değildir."
Davutoğlu, Adana Ticaret Odası'nın (ATO) 120. Yılı Gala Yemeğinde yaptığı konuşmada da, "Balkanlar, Karadeniz ve Ortadoğu coğrafyaları bölünürken, kimlikler parçalanırken bizim Türkiye'de milli birliği, beraberliği ve millet olma kimliğini, beraber olma kimliğini her türlü mezhebi ve etnik ayrımı bir kenarda bırakarak, 77 milyon vatandaşın eşitliği, kimliğini, ilkesini savunmamız lazım. Bizim Çözüm Süreci'nden kastettiğimiz budur, Alevi-Sünni kardeşliğinden kastettiğimiz budur" dedi. Davutoğlu Adana ziyaretinin ardından Elazığ'a geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...