İki ayda bir 'Saray'da Bakanlar Kurulu

İki ayda bir 'Saray'da Bakanlar Kurulu

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu'na ilk defa 5 Ocak'ta başkanlık edecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nın teşkilat yapısını da değiştirdi...

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, bir 'teamül'ü daha yıktı. "Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım" sözlerinin ardından performansıyla şaşırtan Erdoğan şimdi de, bir ilki gerçekleştirerek Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan başkanlığındaki ilk toplantının yeni yılın ilk Pazartesi günü olan 5 Ocak'ta, programın yoğun olması halinde ise 12 Ocak'ta yapılması planlanıyor. İki ayda bir tekrarlanması planlanan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin gündemi geniş bir yelpazede değerlendirilecek. nbsp;Cumhurbaşkanlığı'nın teşkilat yapısı da değişiyor. Mevcut 4 başkanlığa sekiz birim daha eklendi. Cumhurbaşkanı'nın, seçim sonrası üç dönem kuralına takılan bazı bakan ya da vekilleri de bu başkanlıklarda görevlendirebileceği kulislerde konuşuluyor.
Sayısı 12'ye yükselen başkanlıkların görev alanları ise şöyle olacak:
Yatırım İzleme: nbsp;Yapılan yol, köprü, havaalanı gibi büyük yatırımları izleyecek. Başına Erdoğan'ın danışmanı Binali Yıldırım'ın getirilmesi bekleniyor.
İletişim Merkezi: nbsp;Basınla ilişkilerden sorumlu olacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Baş Danışmanı Lütfullah Göktaş'ın bu Başkanlığa getirilmesi öngörülüyor.
Ekonomi: nbsp;Ekonominin durumunu izleyecek bu birim için de Yiğit Bulut'un adı geçiyor.
İç Güvenlik: nbsp;Paralel yapıyla mücadele ile çözüm sürecini izleyecek. nbsp;
Dış Güvenlik: nbsp;Dış politikayı izlemekle görevli olacak. Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'a bağlı çalışacak.
Savunma: nbsp;Askeri konulardan sorumlu olacak. nbsp;
Enerji Başkanlığı: nbsp;Petrol ve doğalgaz boru hatları ve siyasi yönleri konusunda çalışacak. nbsp;
Sosyal işler: nbsp;Halkla ilişkiler alanında görev yapacak.
Buket Güven ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...