Gıda fiyatlarında hormona izin yok!

Gıda fiyatlarında hormona izin yok!

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Fiyatların oluşumunda bütün zincir halka halka takip edilecek" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlık bünyesinde kurulacak komitenin düzenli olarak gıda fiyatlarını takip edeceğini bildirdi. Tarla, market ve tüketici fiyatlarının birbirinden çok farklı olduğuna dikkat çeken Eker, bu sistemin incelenmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'de ihtiyacı karşılayacak kadar üretim yapıldığını vurgulayan Eker, "Fiyatlarda hem üretici hem tüketici aleyhine problem var. Üretici fiyat artışından faydalanmıyor. Tüketici daha çok para ödüyor. Bunun sebebini araştırmak lazım. Bunun için bir izleme ve değerlendirme komitesi oluşturalım dedik. Bütün bu zinciri halka halka takip etsin, analiz etsin" diye konuştu. Gıda Komitesinin 6 müsteşarlık ve 2 başkanlıktan oluştuğunu ifade eden Eker, "Tarım, Ekonomi, Gümrük, Maliye ve Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, nbsp;Merkez Bankası ve TÜİK Başkanı olmak üzere kurul toplam 8 kişiden oluşacak. Düzenli şekilde toplanacak, izleyecek. Kararlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na getirilecek. Gerekirse Bakanlar Kurulu'na gelecek. Orada karar verilecek. Tavsiye, öneri olacaksa o politikaya dönüşecek, ona göre yasa ya da mevzuat değişecek" dedi.
Gıda fiyatlarında 2015 vizyonu hakkında da bilgi veren Eker, Türkiye'nin bir önceki yıla göre yüzde 60 daha fazla yağış aldığını ve böyle devam ederse üretimde azalma beklemediklerini dile getirdi. Eker, hiçbir yerde ekiliş ve çimlenme problemi olmadığını ifade ederek," Yeteri kadar yağış aldı. Şu anda yağışlar oldukça iyi. Uzun yıllar ortalamasının da üzerinde. Ancak, önümüzde ne olur bilemem. Periyodik kuraklık 7 yılda bir geliyor. 7 sene olmadı. İnşallah 2015'te böyle bir şeyle karşılaşmayız" diye konuştu. Eker, 2015'de doğal bir felaket çıkmazsa tarım ürünleri arzında bir azalma olmayacağını sözlerine ekledi.
Gıda fiyatlarında hormona izin yok!

Bu yumurta 14-12-2014 tarihinde yumurtlanmıştır

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği'nde" bir dizi yeni düzenlemeye gidiyor. Tebliğ ile yumurtaların kabuğuna işletme numarası ve kümes numarası ile birlikte, yumurtlama tarihi gün, ay, yıl olarak yazılacak. Farklı tarihli yumurtaların aynı ambalajda yer alması halinde, en eski tarihli yumurta esas alınacak. A sınıfı yumurtalar yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 21'nci güne kadar satış için raflarda tutularak satışa sunulacak. Yumurtlama tarihi 21 günü geçen yumurtalar raflardan toplanacak. Böylece 28 günlük son tüketim tarihine kadar en az 7 günlük süre bırakılmış olacak. nbsp;Yumurtalar hijyenik olmayan malzemeler (saman, yaprak vb.) içerisinde satışa sunulamayacak. Yumurta sayısının 180'den daha az olduğu durumda, bir alt sınıftan karışım en fazla yüzde 10 olabilecek.
DAMLA PEKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...