Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk SAT'çının katilleri Somali'de öldürüldü

Türk SAT'çının katilleri Somali'de öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Geçen mayısta Somali'de aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski SAT'çı Saadettin Doğan'ın katil zanlıları öldürüldü.

1996 yılında Yunanistan'a karşı Ege'de gerçekleştirilen Kardak operasyonuna katılan, Ergenekon suçlamasının ardından TSK'dan ayrılan eski SAT komandosu Sadettin Doğan, geçtiğimiz mayıs ayında Türk Hava Yolları'nın güvenlik hizmeti aldığı Çetin Güvenlik isimli firmanın Mogadişu Güvenlik Şefi olarak çalıştığı Somali'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. THY Mogadişu Pazarlama Şefi Müslüm Aydın'la birlikte Türk Büyükelçiliği'ne giderken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan Doğan'ın vücuduna dört kurşun isabet etmişti. Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirilirken düzenlenen törene eski silah arkadaşları da katılmıştı. nbsp;

El Şebab öldürmüş
Olaydan sonra saldırganları yakalamak için soruşturma başlatan Somali polisi ise geçtiğimiz günlerde Doğan'ın katili oldukları öne sürülen 3 kişiye Mogadişu'da operasyon düzenledi. Somali polisinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren şüphelilerden ikisi çatışmada ölü ele geçirilirken biri yaralı olarak yakalandı.

nbsp;Türk SAT'çının katilleri Somali'de öldürüldü
Yaralı olarak yakalanan zanlı tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken saldırganların El-Şebab üyesi oldukları belirtildi. Doğan'ın katillerinin öldürüldüğünü Somali'de çalıştığı Çetin Group Güvenlik de doğrularken Somali basını da Doğan cinayetiyle bağlantı iki kişinin çatışmada öldürüldüğünü okuyucularına duyurdu.

Kardak'a çıkmıştı
1996 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan kriz sırasında Kardak kayalıklarına çıkan SAT timinde yer alan ekipte bulunan SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan hakkında Ergenekon üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

nbsp;Türk SAT'çının katilleri Somali'de öldürüldü


Kaynak : Vatan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...