Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bolivya'da aşırı kilolu askerlere karşı eyleme geçiliyor

Bolivya'da aşırı kilolu askerlere karşı eyleme geçiliyor

DÜNYA Haberleri

Askerlerin kilosu mesleki sınavlardan önce kayıt altına alınacak, aşırı kilolular terfi ettirilmeyecek

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales'in ordu mensuplarının birçoğunun formda olmadığından şikayet etmesinin ardından aşırı kilolu askerlere karşı eyleme geçiliyor.
BBC'nin haberine göre, Bolivya ordusu, bundan böyle mesleki sınavlardan önce askerlerin kilolarını kayıt altına alacak ve aşırı kilolular terfi ettirilmeyecek.
Savunma Bakanı Ruben Saavedra, "askerlerin hem fiziksel hem de entelektüel açıdan hazırlıklı olmaları gerektiğini" söyledi.
Ülkede emniyet teşkilatı da aşırı kilolu polis memurlarının zayıflayana kadar üniforma giymelerini yasaklamıştı.
Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, 2 Aralık'ta yaptığı açıklamada, formlarına dikkat etmeyen askerler ve subayların terfi ettirilmemesi gerektiğini, formda kalmanın, güvenlik güçleri için "sorumluluk" olduğunu söylemişti.
Ülkede askerler ve polisler, spor tesislerinin eksikliğinden şikayet ediyordu. Hükümet bunun üzerine sorunun çözümü için karakollara ve kışlalara spor malzemesi sağlamaya başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...