Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'taki Kobanili sığınmacılar 20 bini aştı

/ Kaynak: AA
Irak'taki Kobanili sığınmacılar 20 bini aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Halep vilayetinin Kobani (Ayn el-Arap) ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Irak'a gelen sığınmacı sayısının 20 bini bulduğu bildirildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zebari yaptığı açıklamada, "Kobani'den kaçanlara eylül ayından itibaren kapılarımızı açtık. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre yaklaşık 20 bin Kobanili, Kürdistan bölgesine geçiş yaptı" dedi.
Kürt bölgesinde 230 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu aktaran Zebari, gelen ailelerin, Erbil'deki Kevırgosık, Kuştepe ve Basırma çadır kamplarına yerleştirildiğini kaydetti.
Zebari, kış mevsiminin başlamasıyla kamplardaki yaşamın zorlaştığını dile getirerek, "Sığınmacıların şartlarını iyileştirmek için uluslararası yardım kuruluşlarıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ancak gelen sığınmacı sayısı çok fazla, yükümüz ağır. Bu nedenle savaş mağdurlarına yönelik uluslararası yardımların artırılması çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.
Terör örgütü IŞİD ile Kürt grupları arasındaki çatışmalardan kaçan Kobanili ailelerin bir kısmı, Türkiye üzerinden Irak'a geçiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...