Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)

Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Pazar günü sabahı başlatılan Paralel Yapı Operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni ve STV yayın grubu başkanı gözaltına alındı

Pazar günü sabahı başlatılan Paralel Yapı Operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni ve STV yayın grubu başkanı gözaltına alındı. Emniyet mensuplarının paralel yapıya yönelik bu sabah saatlerinde 3 ilde eş zamanlı olarak başlattığı operasyon kapsamında Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı belirtildi.Paralel yapı iddialarına ilişkin yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Samanyolu TV ( STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolünden geçirildi.İstanbul'da sabah saatlerinde paralel yapı iddialarına ilişkin başlatılan operasyonda gözaltına alınan STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Polis eşliğinde hastaneye gelen Karaca'nın ardından eşi ve oğlu da hastaneye geldi.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)

Karaca, kendisini hastanenin çıkışında bekleyen basın mensuplarına, 'Çok konuştum artık konuşmayacağım' dedi.Karaca, sağlık kontrolünün ardından tekrar emniyete götürüldü.

"GÖZALTI KARARI UYGULANMADI"


Karaca'nın avukatı Fikret Duran "Hidayet Bey ile birlikte kurumdan yaklaşık 10 çalışan hakkında gözaltı ve arama kararları var. Tabii gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti biz de emniyet müdürlüğüne gidip ifademizi vereceğiz" diye konuştu.
Bu sabah saatlerinde başlatılan Paralel Yapı şafak operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca kimdir? Hidayet Karaca hakkında bilgi. Sabah erken saatlerde günlerdir konuşulan operasyonunun ilk işaretleri geldi. Polis araçlar art arda Vatan caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binasında çıkmaya başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına oldu. Bu sınrada gazetenin önünde gruplar toplandı. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi.. Polisle bekleyen arasında kısa süre itişmeler yaşandı. Protestonun ardından polisler gazete binasına girdi. Kısa süre sonra polisler gazete binasından çıktı. Polislerin evrak eksikliği nedeniyle çıktığı öğrenildi. nbsp;


Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltında
Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)



Bu sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da gözaltına alındı. Emniyet mensuplarının paralel yapıya yönelik bu sabah saatlerinde 3 ilde eş zamanlı olarak başlattığı operasyon kapsamında Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı belirtildi. Hidayet Karaca şu sıralar avukatı ile birlikte emniyette bulunuyor. Alınan bilgilere göre Samanyolu Grubundan 15 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.


HİDAYET KARACA KİMDİR?


Samanyolu Yayın Grubu genel müdürü ve Samanyolu Haber TV'de program sunucusu. 18 Ağustos 1963 yılında Çankırı'da Doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimi İstanbul'da tamamladı. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Makine bölümünü kazandı ve aynı Üniversitede master programını bitirdi. Celal Bayar Üniversitesi'nde Doktorasını tamamladı. İzmir'de Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi olarak çalıştı. Ege Bölgesi Temsilciliğinden sonra, iki yıl aynı gazetenin Ankara Temsilciliğini yaptı. nbsp;Şu an; Uluslararası yayın yapan (STV) Samanyolu Televizyonu'nun 1999'dan beri Genel koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi, Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)



Soruşturmayla ilgili hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 23'ü, İstanbul ve bazı illerde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı. nbsp;Öte yandan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eski Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tufan Ergüder de İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar nbsp;Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor. nbsp;


Şüphelilerin tamamının evinde veya iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapacağı öğrenildi.


Soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığı olduğu öğrenildi. nbsp;





EKREM DUMANLI GÖZALTINA ALINDI nbsp;
Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)



Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazete binasına gelen polisler tarafından gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde tekrar Zaman Gazetesi'ne geldi. Ekrem Dumanlı'nın odasına çıkan ekipler, gözaltı kararını tebliğ etti. Bu sırada gazete çalışanları ve kapıdaki vatandaşlar, sloganlarla Dumanlı'ya destek verdi.


Milletvekili Hakan Şükür ve İdris Naim Şahin'in de Zaman Gazetesi'ne geldikleri görüldü.


Polisler tarafından gözaltına alınan Dumanlı, "Suçumuz yok, korkumuz da yok. Suçu olanlar korksun. Suçu olmayanları korkacak bir şeyi yoktur" dedi.


Dumanlı alkışlar arasında gazete binasından çıkartılmaya çalışıldı. Ancak gazete çalışanları ve desteğe gelenlerin ilgisi nedeniyle Dumanlı ve beraberindeki polisler yürümekte zorlandı. Uzun süren bir yürüyüş sonucunda gazete binasından çıkartılan Dumanlı, emniyete götürüldü. nbsp;


Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na operasyon (Paralel Yapı operasyonunda son gelişmeler)

Operasyon genelinde gözaltına alınanlar aşağıdaki şekilde:


Samanyolu TV ( STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı.
Polis Zaman Gazetesine gelir Ekrem Dumanlı'yı gözaltına aldı.
Eskişehir'de Samanyolu Tv'nin yapımcısı Salih Asan ve dizi film yönetmeni Engin Koç gözaltına alındı.
Eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı da gözaltına alındı.
Tek Türkiye isimli dizinin senarist ekibi arasında bulunan Makbule Çam Alemdağ da gözaltına alındı.
Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara gözaltına alındı.
Batman'da nbsp;Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli Ali Cihan isimli komiser gözaltına alındı.
Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 komiser gözaltına alındı. nbsp;
Elazığ'da açıkta bulunan bir şube müdürü gözaltına alındı.
Tunceli'de bir polis memuru göz altına alındı.
nbsp;İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ç.Ö., izinli geldiği Kahramanmaraş'ta gözaltına alındı


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sabah saatlerinde yapılan paralel yapı operasyonuyla ilgili olarak, "Benim burada endişe ettiğim, bu durumlarda bazı ucuz bedava kahramanlıklar ortaya çıkar'' dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Pamukkale İlçe Kongresi'ne katılmak üzere öğle saatlerinde Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu'na geldi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Zeybekci, kapıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sabah saatlerinde bazı polis ve gazetecilere yönelik başlatılan operasyonla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Zeybekci, "Bu operasyonu bazı kesimlere yönelik bir operasyon olarak tanımlarsak olayı yanlış yerinden tutmuş oluruz. Türkiye'de hiç kimsenin hukukun dışında, ülkenin menfaatlerini zedeleyici bir hayat tarzı olamaz. Devletle, toplumla olan ilişkilerinden bir şey benimseyemez. Herşey hukuk içinde olmalı. Sonuçlarını görmek, beklemek lazım. Benim burada endişe ettiğim yanlış yorumlanan, gereğinden fazla önemsenen bu durumlarda gereksiz yere birileri ucuz, bedava kahramanlar ortaya çıkar. Ben bundan endişe ederim. Herkes hukuka saygı duymalı. Eğer bir suçu yoksa hukuka saygı duyulmalı. Bu işin sonuçlarına herkes razı olmalıdır''dedi.TBMM Başkanı Cemil çiçek, sabah gerçekleşen operasyonlarla ilgili olarak, "Hepimizin arzusu gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır" dedi.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın ağabeyinin cenazesine katıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte öğle yemeği yedi. Cemil Çiçek, çıkışta gazetecilerin paralel yapı operasyonları hakkındaki sorularına ilişkin, "Ben onu dinlemedim. Radyodan dinlediğim kadar adli bir işlemdir. O konuda bir şey söylemem. Nedir, ne değildir. Hepimizin arzusu gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Onun dışında bir şey söyleyemem" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...